Entri SEO vs Entri Personal | Kelebihan dan Kekurangan

Bagi blogger yang menulis entri personal bercampur dengan entri SEO, pasti tahu apa yang aku maksudkan.. Kedua-dua jenis entri ini mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.


Andai korang membuat entri SEO, kelebihan yang korang dapat ialah bilangan orang yang membacanya tinggi tapi ada kekurangnya jugak, iaitu bilangan komen yang sedikit. Mungkin orang hanya membaca untuk mendapat infomasi dan tak tahu nak komen apa pada entri macam ni.

Lihat pula entri personal, bilangan yang membacanya sedikit sahaja sebab tak semua orang berminat untuk membaca hal peribadi orang lain kan, tapi kelebihannya ialah bilangan komen adalah tinggi sebab mudah saja nak komen entri peribadi ni


setuju tak dengan pendapat aku? ini pastinya entri peribadi jadi silalah komen..

.

16 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Eera Shera said...

setuju sesangat ;)

Selendang Merah said...

sangat2 setuju...sm pernah try dulu...seo punya trafik memang tinggi tapi komen rendah...

MeeRole said...

<--ke arah entri peribadi..haha..stuju sesangat kb..kalo entri seo view bnyak tpi kepuasan kte dapt tu kurang..

Ezad Skytech said...

hee...betul tu KB...sebab da pernah buat eksperimen...entri SEO mmg kurang komen...tapi trafik mmg tinggi...hee~

Khairil said...

betul tu KB.... saya setuju dgn pendapat tu...

josrevalution said...

komen banyak2 buat pa?..hehe...jgn marah ye..sbb dah dah komen ni.. :)

diana said...

blog akak sehari mesti ada entry seo..kebanyakan nya tentang bolasepak la walaupun ada jugak tentang hal lain...
tapi sehari ada satu je..yang 7,8 entry lagi lebih kepada tips2 dan pendapat peribadi.
memang ada beza..
banyak sangt bezanya..selain dari segi traffic cara penulisan tu jugak berbeza.macam entry seo ni kena karang ayat skema sikit..heheheh..
entry peribadi kita boleh tulis ikut keselesaan kita la..
tapi dua2 tu akak amalkan..cuma keutamaan pada entry berbentuk peribadi .sebab blog akak ada pembaca setia..jadi kena utamakan mereka jugak..:)

aimaniman said...

setuju dan tak setuju sbb kalau akak buat entri seo ? (gaji sbpa) akak tengok kat ping dot org bukan main banyak baca tp entri anak2 x laku... tapi bila tengok komen plak entri apa2 pun x banyak komen pon...

iMBobo said...

setuju sgt sbb mmg jelas kelebihan dan kekurangan yg kb maksudkan tu :)

KaK LimAh Si SupiR said...

ehehe..kb gtau bru kaklimah tau :P

zareliqa afiqa said...

tak reti main SEO lagi.hehe,

PCL said...

setuju ngn KB..entri cmner pon kekadang tu..belasah jer..

Paris Lipton said...

setuju sangatlah dgn entry ni dek non oi....krap3...makan sireh..

Anyyss Shuhaimi said...

entri seo tuk orang yang kejar trafik. entri peribadi tuk orang yang kejar komen. :)

NasZ said...

setuju sangat2. dua2 ada kekurangan dan kelebihan masing2. hehehe.

ismail ahmad said...

setuju sangat teman,...teman pun baru nak belajar pasal SEO ni

Post a Comment