Cinta dalam diam 5

Assalamualaikum..
maaf sebab lambat tulis sambungan cerita ni.. yang belum promosikan ahli kumpulan, senarai ada kat sini..

(dari pandangan firdaus)


Setiap hari aku ternanti-nanti bila dia nak masuk belajar balik, tapi  bila hari tu semakin dekat aku jadi semakin mengelabah. Mana taknya aku mengelabah, aku tak pernah rapat dengan dia pun. Bersembang pun bila ada benda-benda penting je. Lepas tu sekarang tiba-tiba aku luahkan perasaan kat dia kan! koyak habis muka aku ni nak mengadap dia kalau dia reject aku. Peh, menyesal aku tulis surat tu!

Akhirnya sampai harinya, serius aku tak lena tidur malam , tak pasal-pasal aku lambat masuk kelas sebab lambat bangun. Memang kelam kabut aku bersiap pergi kelas, bila masuk je kelas aku ternampak dia. Dia senyum kat aku! aku terus jalan pergi tempat duduk aku dengan muka toya.. adoiyai, maaflah KB oii.. tu memang tindakan reflek aku bila kau senyum kat aku sebab jantung aku nak terkeluar. Jantung! silalah bertenang..

Lepas habis kelas, dia tegur aku.. "hai" tapi cuba korang teka apa aku buat? hahaha.. betul! aku blah macam tu je.. laju je aku jalan pergi balik rumah. Sampai rumah baru hati aku normal balik. Bila aku pikir-pikir balik, apa yang aku dah buat ni? mesti dia marah kat aku sebab aku buat bodoh je dengan dia..
Ish, bukan aku saje nak jual mahal, tapi memang kenyataannya ini first time aku alami benda ni. kekok beb! tapi sampai bila benda ni nak macam ni?

Bersemuka dengan dia aku tak berani, jadi aku dapatkan nombor telefon dia.
" assalamualaikum KB, ni daus.. aku menggangu kau ke? "
Lepas aku hantar sms tu, aku berpusing-pusing atas katil sampai 360 darjah. tet..tettt.. (bunyi hp)
" Waalaikumusalam.. tak pun, aku tak buat apa. ada apa?"
Ish, macam marah je bunyi tu.. aku pun balas..
" aku mintak maaf pasal dalam kelas tadi, jujur beb jantung aku macam nak terkeluar bila tengok kau..aku tak tau nak wat pe. first time aku rasa macam ni, sudi tak kau kawan dengan aku? "
aku guling-guling pulak lepas hantar mesej tu.. tett..tettt...
" Berkawan? insyaallah takde masalah :-) "
tengok tu! siap ada icon smile tau..korang ada? hahah.. ok, terlebih sudah.. aku rasa berkawan adalah jalan terbaik yang aku nampak. Tak sabar pulak rasanya nak jadi tuan hatinya yang sah... aicehhh! jiwang plak aku ni...

aku terus berkawan dengan dia, hanya aku dan dia je yang tau perasaan kitorang, cover baik punya!
lepas 3tahun kitorang kerja, aku pun masuk meminang KB.. aku jemput semua kawan-kawan kelas..
Teka apa reaksi dorang?

aku kena macam ni..

kena bebel sebab sembunyikan benda ni lama-lama dari kawan.. tak perlu di hebohkan sebab aku nak orang tau percintaan kitorang lepas aku tuan sah hatinya... lalaala~

tamat~

*takde sambungan dah ye...hehehhe

55 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Mr.Thinker@Ali said...

kekeke. kacak. nk stalk siapakah dia boleh? :D

gurau jerk. majlis nti, jgn lupa jemput.

Bitter said...

comel jek cite nih KB..HAHA! last last dia smart! sbb sorok sorok..HAHA!

SoLy SoLicious said...

boleh pulak die pendam tak kasi habaq dh kt org len..hahahaa

misz myza said...

okehh.. kena baca balik dari part 1.. baru fhm.. sbb ketinggalan bus... ehehehhee..

iMBobo said...

tamat sudah, akhir skali happy ending..semoga kb dan firdaus bahagia hehehe

sleeping_maniac90 said...

wah... bestnyer ksh korg ehehehe..
sweeett sangat cm gule2 hahaah

Freaky said...

wah wah wah sweetnye cerita ni :D

mahfudzah said...

ehh mcm kenalll! haha

Cik Baju Kurung said...

akhirnya tamat jugak setelah menanti sekian lama . :)

NasZ said...

akhirnya...happy ending..hehe.

MOHD NASER.com

kocix! said...

hahha so sweett~

alif haris said...

hehehe sweet siot ..
pndai KB buat cerita cinta hehehe :)

Asha said...

wah. ending yang bahagia. huhu

MATA HITAM said...

hahahhahahahahaa......
pelakon mana yg ko amek nie...ensem siot...nie ukan pelakon malaysia nie...ni mesti indon kan...

kalau dpt jd pakwe aku nie best nie...hehehehe nk gak kn...

myra yusreena said...

fuhh,,diam2 ubi berisi..hehe

Ezad Skytech said...

fuhh..habis jugak baca kisah ni KB..haha..happy ending..hee~

sergeant keroro said...

happy ending, bukan fairytail :P

K.Zhariff said...

haha, lama tunggu ni. best2. nice ending. :D

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

bahaya cinta dlm diam ni ..huhu

luah kan lah .....

Wanie said...

KB!! tak sangka dah kahwin rupenye..hehe..dah takde sambungan ye..nanti buat cite lain lak..hehe

-iXxOrE- said...

so sweet!!

ir yien 9897 said...

wah sweet nyer..

kalau di jadi kan filem cinta nie kan best :)

silent in love :)

abghani said...

alamak..melepas sudah aku

Bro ahmad said...

simple nye citer..tak ada cabaran ke..org kedua ke? ketiga ke?

Niena Pengembara Ilahi said...

sweet nye :)

Diary oF Mine said...

happy ending.... xbaca lg yg first2... huhu... pandai wat cerita centa kan.. :D

misz sheyla said...

xkantoi lak ye????

kokser kokdam said...

hepi ending iye..

lamo xdenga kaba..

sihat kah kamu..?

sha my heart said...

eh, mcm kenal la mamat tu.. blogger jugak ke? ke artis?

wah, kahwin akhirnya.. sweet =)

Rai said...

cite betul la ni? eh kb eh.. sweet nya..hihi..

syiela said...

hehehehe.. ala daus malu2 pulak...

ary anwari said...

sorok2 ag..heheh :)

Anak Wak Mail said...

wahh..kb dah tunang lah ni..kawen nanti jangan lupa jemput ye!..:)

Bui Junaidi said...

kena baca dr mula lah mcm ni baru best..hehe

miezah said...

ha3~
da habis rupanya ..
smoga kekal bhgia yer KB & firdaus ..
jgn lupa jmput kami ..

amierah said...

habis sudah cinta dalam diam.. sempoi je cerita ni... tahniahlah kat KB for this awesome story.

amierah said...

habis sudah cinta dalam diam.. sempoi je cerita ni... tahniahlah kat KB for this awesome story.

alyana shafinas said...

so sweet... =)

[sutera kasih] said...

semoga berbahagia :)

kotak bulat said...

terima kasih sebb suka cerita ni.. tp nk bgitau ni..kisah yang ditulis ni tak de kene mengena dgn tuan blog ni ye.. sekadar bercerita.. :)

syaz@rozelt said...

wah..hepy ending..hehe..bahase pon sng nak faham..

Fadhilah cosmos said...

sangat best! tahniah sb dh abis.. hehe. wt cerita lain pulak :P

joe_sakura(AreRull) said...

hik3..terbace dr episod 5..trus tcari2 episod 1..mmg best..ley wat novel la gni weh..hihihihi..terBAEKkkk!!

harrazdani said...

ini cit benar ke KB..huhuhu that's guy cam hero citer sinetron indon jer..hahaa...

p/s : lama dah HD tak komen sini kan...sibuk sikit...:)

TYNTHA LANA said...

KB, la..ya ke takda kena mengena dengan kb nih?hehehe. ala..habis tu, kena mengena dengan sapa, rekaan je ke,huhuhu.

myhatiku said...

sweet nye :)
cari kan myhatiku satu yg mcm nie..aha:D

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi,sweet ea..

t kenduri jgn lupe jemput ea..

Syuxer said...

ending yang baik dan good untuk semua..bahagia nampak dengan daus tuh heheh...patutla berdebar2..itu namanya cinta pandang pertama kot heheh..

dah tamatnya rupanya..hehe...

Fad said...

ni citer betol ke tipu...hehe..ce jwb..

cik Dil said...

alahaii..sweet jerr.

Suri said...

wahhh tahniah dah jadi tuan hatinya...

zarulfarhana said...

akhirnya....

CIKU said...

comelnya citer ni..terigt lak zaman mudamuda ciku...hiks..sekarng dah kawin ke tunang ke??semoga bahagia.

Tieyka Irkasya said...

wah ! best nye cite ni .. ! aww ~ sweet :)
klau la .. sy mcm tu jugakk :/

Post a Comment