Perlukah Wanita bersikap Romantik?

Kawan aku ada masalah, boyfriend dia kata dia ni tak romantik.

Perlu ke seorang perempuan bersifat romantik terhadap kekasihnya? Kau nak romantik macam mana? nak si gadis hadiahkan bunga? tolong bukakan pintu kereta? tolong beraturkan masa beli makanan?

 Ish, bagi aku.. sifat romantik seharusnya ada pada lelaki dan bukanlah pada perempuan. Kenyataannya, sangat-sangat jarang jumpa lelaki yang romantik.


 Contoh terbaik lelaki yang romantik ialah dalam drama korea, sangat-sangat romantik cara si lelaki melayan karenah si buah hati tapi kita tahu itu semua ilusi saja, jadi jangan berpegang pada ilusi. Berpijak di bumi nyata dan sedar romantik itu bukanlah apa-apa.

Jangan dinilai cinta seseorang berdasarkan romantik atau tidak si dia, nilai betapa dia sayang kat korang. Kalau setakat romantik, tapi tak ada perasaan cinta , aku pun boleh je jadi romantik.

Terimalah si dia tu seadanya, kalau dia tu jenis kaku macam kayu pun bersyukurlah masih ada yang sudi menyayangi..

Kalau dia tu banyak sangat tak puas hati dengan sifat korang, tinggalkan saja dia.. ok?

19 KOMEN BERKOTAK BULAT:

hana said...

betol..
kalo dh slalu sgt romntik pn boring gak..
biar die romantik pada masa tertentu je..
=D

mizz.miza said...

tanak jadi romantika ! x beshhh ..^^

asyraf ahmad said...

benci citer korea!benci
(padahal berjam2 layan citer korea)
hahaha

Ur blog should be in my bwalking list 2012?check it out at ACAPSUUR

diana said...

kalau setakat kekasih tak payah la nak romantik2...
tunggu dah jadi bini baru mintak dia jadi romantik..
bahaya la romantik2 masa belum kawen ni.,takut terbabas..heheh

Ca Cik Duyung said...

jadi diri sendiri lagi baik..kalo romanik pon, tu mcm bonus la kepada pasangan kalo sifat tu ade..hihi

nur adilah said...

SETUJU sangat:) tak suka tinggalkan je.banyak sangat komennye:P

TeTerBanG said...

it depends on the situation. but, kalu dh sejak azalinya, either he or she dh mmg stail x romantik, kita x leh nak kata apa2 laa, kan? :)dh lma x komen2 kat blog nazihan.

bo0Luh LemANg said...

hehehhe
romantik itu perlu..
bila ada tiba masanya;
bila ada tika waktunya;
bila ada sampai suasananya;
bila ada harus antarakamu dan dia.

aimie amalina said...

okeh!
heheeheh
romantik tu x leh nk paksa2
ye kene dtg dgn sendiri kan :)

Iffah Afeefah said...

sling melengkapila

lau laki xromantik

pempuan la kne jd romantik

Eza Boom Boom :) said...

kalau dah tak puas hati tu, maksudnya dia belum terima kita seadanya la tu kan?? Um, better cari yang baik dan tak banyak complain :)

Halimatun Sa'adiah said...

sifat romantik tu akan dtg dgn sendiri mgikut kreatvt masing2 bile da kemaruk bchenta..
penah wat video jiwang2 utk exbf suatu ketika dulu..romantik x??

Bui Junaidi said...

bui romantik taw..hihihi..tp romantik bertempatlah..bukan tiap2 hari,ada masa dan ketika nya..sbb tu suami sayang..auwwww..hahahahaha

Zul Fattah said...

ape nak kisah..? dlm berpasangan ni, kena la selesa dgan pasangan masing2..

sha my heart said...

kesiannya pada kawan KB tu..
romantik? erm, susah nak jadi kalau bukan.. er bukan apa? maksud sha, selagi belum kahwin, tak payah la nak romantik sangat. lain orang lain pendapat kan.

pengemis Cinta~ said...

yang penting terima dia seadanya like dia terima kita seada kita..;) romantik or x lain kira..hoho

Salwa said...

tak perlu la romantik all d time.kkadang-kadang nak ngade2 pe salahnyer kan.hehe.

faridah nazurah said...

Banyak pulak dia ehh. Melampau sungguh. Nak beromantik bagai.. Hehe kb romantik x?

ummuainries said...

perlu...dengan suami sendiri...

Post a Comment