KUTUK AKU! KUTUK AKU!

Ada seorang blogger buat entri mengutuk penyanyi luar negara ( k-pop ) , entri tu pendek je tapi komen yang blog tu dapat lagi panjang dari apa yang dia tulis dalam entrinya..

Budak tu kutuk rupa artis k-pop dan kutuk peminat k-pop.. betul.. budak tu memang salah sebab kutuk ciptaan Allah s.w.t..  Ramai peminat korea pop marah dan mengamuk sebab budak tu kutuk artis mereka..

Aku baca komen yang lebih dari seribu tu, semua marah sebab budak ni kutuk rupa artis..Malah mereka kutuk pula rupa budak ni sebab budak ni bukanlah lawa mana. Macam-macam ayat kutukan dan hinaan dilemparkan pada budak ni..


Memang salah budak ni kutuk orang lain tapi apa cerita pulak bila mereka-mereka yang komen tu kutuk rupa budak tersebut? Adakah rupa budak tu bukanlah ciptaan Allah seperti artis korea tadi?

semua ni buat aku tergelak, melihat rakan-rakan aku meludah ke atas langit..

p/s: aku pun minat artis korea, baru je lepas layan drama korea ni tapi perlu ke sebegitu taksub apabila dijentik sedikit??

29 KOMEN BERKOTAK BULAT:

♥ aeryn ♥ said...

huhu.. mcm2 lah :)

QASEHNYA RANIA said...

terjah sini...

n folllow u..
jom singgah blog pu3..

http://lobaksusue.blogspot.com

miErah halim said...

dah bce jugak pasal mnde ni. Nak tergelak pon ade. Mcm2 reaksi kan. Tp yg best, 1 entry yg simple smpai 1000+ komen. Peh, mantap tu.

niesa said...

betul2 fanatik nih...sampai macam ni sekali...ai..macam2

Saddila said...

haishhh . yang maki hamun tu ,semua takde life -__-'

Yatie Awang said...

sebab emo sangat..dia orang terlupa penulis dan pengomen sama aja...Astagfirullahalazim...

[PCL] said...

sapa la budak blogger tu....trafik up tp secara tak langsung mengheret pembaca lain berdosa kutuk mengutuk...wallahu'alam, nauzubillah.

sharul izam said...

macam-macam hal...:)

Peah Glemer said...

over sgt dorang ni, herghh

K O R I E said...

seriusly kita sokong awk. bru jea msuk blog tu td lps nmpak rmai bdk2 bsing psl benda ni dkt fb..

grr.. fanatik sgt !
nak tergelak rsa.

btw, hanya sebab yeseob tu jea semua org nak bergaduh ..
dh la sesama islam
xptt betul.. dah la artis tu orang kafir~ sumtime budak fan kpop ni kena fikir sikit.. jgn terpengaruh smpai semuanya kpop jea..
org yg xbenci kpop pun boleh benci kpop disebabkan diorang ni..

btw, korie pun minat kpop tapi xdalah smpai nak buat mcm tu sekali..
budak-budak ni la.. buat malu senior kpop fan yg lain jea

maszull said...

assalamualaikum KB...yer la jgnlah mengutuk x baik sape yg suka biarkn lah die jgn diganggu..:)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

bila kita balas perbuatan seseorang yg -ve dengan perbuatan yg -ve jugak, sebenarnya kita ni xde beza ngan orang tu kan.sama je.duakalilima..

Panggil Aku Han said...

seriously tak perlu...

ade jugak buat entry pasal ni..
http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/12/budak-gigi-rabbit-tu-seriously-apa-yang.html

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..biase laa tuuu depa..mcm2 :P

Bell said...

sama la KB..minat biasa je dah la..klu terlalu fanatik leh bwk padah..haishh~

Alieza Dayasari said...

scr kasar.. ibarat ludah ke langit kena diri sendri...
kalau ya pun tak puas hati..
tak payah nk kutuk terang2...
inilah jenayah internet skrg..
luah ikut suka jer dlm fb ker. blog ker. twitter ker..
akhirnya gaduh ..
huhuhuu....

syaz@rozelt said...

ish2x..scary tol la zmn skrg nie..sume mende nak jd bhn gado..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

kutk mngutuk..sama2 dpt dosa aje..

Dylla Abas said...

hmmm...budak yg kutuk kpop tu 1 hal la.tp budak2 yg kutuk dia tu pula..?? sama jelah diorang ni.buat apala nak kutuk mengutuk kan.tak perlu taksub sangat kot.biasa2 je.dalam Islam sendiri digalakkan b'wasatiah..iaitu b'sederhana :)

Miss Cuada said...

bestnya kalau ley baca gak post kutuk kpop tu... boleyh bg link? ^^

Citra NaniZam said...

ye lah x baik kutuk2 tau.. semua ciptaan tuhan ada keistimewaan tersendiri.. mgkn rupa paras x cantik tp ada bakat istimewa..
KB terima kasih add citra kt G+ yer.. sgt hargai citra follow back yer

faridah nazurah said...

hidup ni takyah nak taksub sangat dengan artis ke hape. ada ke dorang nak bagi syafaat kat kita bila kat padang masyar nanti? hehe sorrylah, sy memang suka tengok drama korea, tapi pelik dengan stail penyanyi dorang. huh~

era kecik said...

hehehe.. era pon ade buka juga blog tu semalam,, memang ramai giler lah orang komen entri dia. kenapalah awak nak kutuk artis k-pop.? kalo awak benci pon, awak senyap sudahlah, tak perlu luah-luahkaan. nak luahkan boleh tapi, luahkan kat dairy ke, kat buku sekolah awk ke, kat mak awak ke, tapi janganlah luahkan kat tempat yang semua orang boleh tahu yang awak ni benci k-pop contohnya blog / facebook. kan dah kena kutuk.. Betul tak kb?

era kecik said...

kesian kat budak tu.. naya dia :(

iMBobo said...

aik, rasanya malam tadi ade terbaca entry tu tp lupa..

Munnafendy said...

baru baca kat blog mak dara td, katanya blog tu fake, guna identiti budak tu..

TeTerBanG said...

mcm2 hal sngguh. dh x mnat, x pyah laaa nak ktuk lebih2. aihh...

cik ika said...

kesian kt budak uh..ktenye difitnah..wallahualam..

SpeakerSekolah said...

Entah ape la yg best dok jilat bontot kpop tu..euwwww..

Post a Comment