APA HADIAH YANG PEREMPUAN SUKA

Teringin nak bagi hadiah istimewa pada seseorang tapi tak tahu apa nak di beri? aku tahu lelaki biasanya tak tahu hadiah yang perempuan suka.. Jadi aku kongsikan sedikit sebanyak pemikiran perempuan tentang hadiah.

1. Bunga
- walaupun korang bagi sejambak bunga sahaja pada perempuan, perempuan akan suka. Sebabnya, itu simbolik pada romantik, penyayang dan kesegaran. Bagi bunga hidup tau, jangan bagi bunga plastik pulak.

2. Teddy Bear
- kalau perempuan tu jenis manja-manja, teddy bear sesuai untuk dia.. Lagi besar teddy bear, lagi perempuan suka.. take note tau!
*info tambahan= perempuan selalu banyak simpan teddy bear dalam almari (hadiah dari ex-bf dulu-dulu)

3. Barang kemas
Kalau kau banyak duit, keluarkanlah duit sedikit untuk menggembirakan hati si dia sebab perempuan sangat suka barang kemas terutama cincin, rantai dan gelang. Hadiah ini akan membuatkan mereka bangga dan menunjuk-nunjuk pada kawan mereka nanti.. percayalah~
* kalau pokai, cincin silver pun jadilah...hahahah

4. Gadget
belikan handphone, mp3 atau apa-apa saja alat elektronik. Barang-barang ni mahal biasanya dan laki agak kedekutkan.. jadi mp3 sesuai.. nak romantik? rekod suara korang menyanyi lagu untuk dia. (romantik ok)

5. Perfume
Perempuan sukakan bau wangi-wangian yang lembut. Hadiahkan perfume agak sesuai tapi! hati-hati jangan tersalah cakap semasa menghadiahkan perfume sebab takut si dia terasa hati bahawa dia busuk!
* perempuan cepat pikir mendalam tau sesuatu pemberian.

6. Coklat
coklat ni manis kan, perempuan suka benda yang sweet.. dia akan makan coklat yang korang belikan dengan senyuman yang tak berhenti sebab coklat buat kita happy..hehhehe.. haa, korang boleh lah beli coklat dari aku..
* jangan bagi coklat pada penjual coklat macam aku ni..

7. Shopping
Huh, korang tawarkan pada perempuan.. " saya belanja awak shopping nak?"
terus melompat-lompat punya sebab shopping ni best..lagi best kalau tak payah keluarkan duit..

8. Kreativiti
benda rahsia ni.. korang ambil 1 botol kaca dan kerta berwarna-warni.. tulis ayat-ayat manis dan potong kertas pada bentuk kecil yang boleh digulung. buat banyak-banyak dengan perkataan yang berbeza. Gulungkan dan masukkan dalam botol. Pasti si dia terharu punya..


janganlah bagi benda kat kedai RM2 contohnya macam pen, pemadam atau gula-gula, takut nanti perempuan tu rasa diri dia tak dihargai.. tunjukkan keikhlasan korang...

30 KOMEN BERKOTAK BULAT:

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh best kan klu selalu dapat hadiah..

Are_Rull said...

arul ske tips 2,3,4,5,6,8 !!
hehehehehe...untungler lau dpt..

HAPPY BIRTHDAY KB!!

♥ aeryn ♥ said...

as for me, i am very the setuju ler.. huhu.. girls suka hadiah2 yang boleh buat dia terasa disayangi and dihargai.. semakin komplex hadiah tu, semakin dia suka sebab girls akan rasa si lelaki berusaha keras demi melihat dia happy.. :)

mrs.asrafovic said...

srius aq sgt suke kan bunga..
style2...sume ni mmg byk nye yg gul suke...:) thumbzz upp..

KaK LimAh Si SupiR said...

teddy bear dgn coklat plg best! ^_^

nonyy said...

Hihii , semua tu mmg Nony suka (: Lagi2 coklat . Klau nak bg Nony bg coklat cadburry tauu . Hee

SpeakerSekolah said...

Yg mp3 tu x penah cube lg..kene try ni..kekeke

Rozita a.Halim said...

apakah pulak hadiah yg laki suka??
haaa..ape kate wt post sal tu pulak

Bui Junaidi said...

bui suka yg part shopping tu..hahaha..sbb bui kaki shopping..

cik ika said...

i like !!
teddy bear besaq ika da dpt da..seyes rse nk peluk2 je si dia tyme uh..besaq cm ika gak aw..heheh

Zul Fattah said...

happy bestday kotak bulat.. ni entry nak hadiah ke?

Hakimi.Azizan said...

suka yang idea number 8 . perempuan pun boleh bagi kat lelaki :))

Juliet_iRa~" said...

hehehe..

setuju semua..:)

Cik Gee said...

kalau tak dapat semua yg di atas pon takpe.... hehe... <3

Orkid Bunga said...

betol3 ..... saya suka yang no4,5,7dan 8...hik3 ;)

EiZaRaZiErYa said...

kreativiti~ zie suke yang tu...n si dia p0n ade kasi kat zie...tapi zie yang kasi dulu..ahaha..die suke...cair la tu..kne ayat jiwang zie..ahaha. =P

syakirah izwanie said...

Saya suka hadiah yang orang tu buat sendiri ^__^ So Shuwitt.

Yatie Awang said...

akak pilih 1, 2,dan 4...

aRa ❤ aFiq™ said...

ara suka bila dia bg brg kemas.. haha.. demand XD

niesa said...

suka no 8 tu...

HanTu-ToMYam said...

lau bagi bunga api lagi meriahkan..hehe..

Selendang Merah said...

owh nie rupanya yang perempuan suka eh..hehe

tasneem said...

no 8 plg best!.. :))

athirah said...

wah menariknya

EA said...

Hadiah yang terakhir itu Sweet xD

sufi maisa said...

ak tak suka hdiah..xreti..

Anonymous said...

PSP is better!! yeeaahh!!

parfum-ori said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah elmu.

Parfum Ori
Menyediakan berbagai macam parfum merek internasional dengan kualitas original dan aroma yang tahan lama.

----------

hafiz said...

nk benda mahal2.. membazir hohoho

skim halal said...

takde ker yg nk hadiahkan Quran ker,sejadah ke,telekong,kitab2 hadist ker,,, igt r yg kiter akn masuk kubur n sgt2 perlukan kasih syg Allah pd kiter

Post a Comment