3 TANDA SI DIA TAK BERMINAT BERBALAS SMS

Ramai orang tak tahu sebenarnya apa tanda seorang gadis/lelaki tidak berminat untuk berbalas sms dengan korang. Aku bagi korang perkara yang selalu terjadi tapi tak ramai yang tahu hal ni terutamanya lelaki. Ini tanda-tanda orang yang korang sms tu tak berminat untuk dengan korang.


1. Menghilang ketika sms
Si dia akan tiba-tiba tak balas lagi sms korang, dia balas hanya dua tiga kali saja, dan kemudian dia menghilang. Korang pulak pikir dia mungkin tak perasan sms korang tu, korang pun hantar lagi sms berpuluh-puluh pada si dia tapi tetap tak ada balasan.


2. Tak ada kredit
Ini alasan paling mudah untuk menolak ajakan berbelas sms, tapi alasan ini biasanya tak dapat bertahan lama kerana lelaki ni pemurah bila terpikat pada dia kan. Korang mesti akan topupkan si dia bila dia tak ada kredit kan tapi hati-hati, ada dua kemungkinan kenapa dia kata tak ada kredit iaitu :
-betul-betul tak ada kredit
- Mahu berhenti ber 'sms' dengan kamu
- ingin kamu topupkan


3. Balas pendek.
Bila sesorang tidak berminat untuk berbalas sms dengan korang, walaupun korang hantar berpuluh-puluh perkataan, dia hanya akan membalasnya sepatah dua kata je.
contoh korang hantar sms
awak dah makan? awak makan apa je tadi? saya makan nasi beriani tadi, sedap tau. awak pernah makan?
Si gadis pula menjawab :
DAH
ok, aku rasa itu sangat jelas dia tak berminat dengan korang ye.

Aku bagi tiga saja dulu tanda untuk mengetahui si dia tak berminat untuk berbalas sms dengan korang ye.  Tanda-tanda ini juga boleh didapati pada lelaki ye, jadi kalau perempuan ingin mengetahui sama ada si lelaki minat atau tak bersms dengan korang, perhatikan tanda-tanda ini.

Kalau ketiga-tiga tanda ini ada pada pasangan anda, ketahuilah yang dia telah hilang minat untuk berbalas mesej dengan korang ok.

27 KOMEN BERKOTAK BULAT:

MeeRole said...

Kalo nk sruh makwe blas panjang anta msg macam ni "maxis rm 60 895441236987542" ..kakaka

QasehnyaRania said...

don't think -ve..myb dia bz..hehehe

QasehnyaRania said...

don't think -ve..myb dia bz..hehehe

QasehnyaRania said...

don't think -ve..myb dia bz..hehehe

Eera Shera said...

haha semua penah buat..x kesah la ngan member ke sape2..sbb mls nk bersms

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

lagi satu bila lelaki tu hantar mesej "Hi please call me back" that mean dia x berminat nk bermesej. tp berbual. ahahahaaha :P

alif haris said...

hehe betul tu .. kalau dah kene cmtu tak payah la nak move on ..

Ezad Skytech said...

biasa la tu..kalau da tak berminat..macam2 alasan diberi untuk mengelakkan diri kan...

kyrara said...

Betul tu betul.
selalu jugak buat macam yang nombor tiga tuh tapi kalau dah tak paham sangat cakap kat dia kredit habis. but then, kalau masih mnggedik cakap je tengah busy, msg nanti. huhu.

Si BuDaK KaChAk said...

betul....setuju.....hehehe

Ca Cik Duyung said...

semua betul..haha..sbb ca pon akn buat mcm tu kalo mls nak layan sms someone yg ca rasa tak patot dilayan..hehe

era kecik said...

HEHE. selalu gak kena macam ni, tapi bukan dengan si dia, tapi ngan kwn. :D

aimie amalina said...

hooooooo
kene alert ni kalo ade seketol ciri2 cm ni
hehehehe

ZURAINI said...

typical!. haha. kena tukar taktik baru ni. tehee

eiela said...

huhu semuanya pernah dibuat.

shark said...

uh...
x pnah lg wat:p
praktik pn x lg:)

Sky Before Pinky said...

pernah terkena..zaman kanak2 nak blajar bersyg2..ahaha...last2 tau sendiri org tak mao layan..stop lah sendiri...

hani yuni said...

tp mcm mna klau bla kta hntr msj sdia mcm nk x nk je lyan...tp bla kta rsa mcm x nak hntr msj tba2 sdia plak hntar msj....tu apa tndanya??

Anonymous said...

saye rase org yg bagi alasan tu sangat baik kerana sekurang-kurangnya dia tak mencarut sbab dah meluat sangat dgn si dia yg gatal....

Nia Azirah said...

dia slalu xbls mcj ku...hm,aku psrah jak.kekadang aku hampa

Anonymous said...

tak jugak , sebab ambo buat je apa yg dkat atas tu
dah memang takda credit nok wat guano ,
tetibe dia pulak yg senyap taktau lah merajuk ke ape.
dia kata ambo mcm biskut , dia pun sama ,
act kami dua2 ego . Haha hmm ntah lah wat tension je
dok pikiaq pasai neh , wat sakit hati nohh, Lol , noob

from - yayatiddiy (fb) Assalamualaikum =D

Anonymous said...

Mesej tp macam x bls pasal contact pn melalui fb.perasan die online tp x bls. Sme ada time tu kite x on @ mmg x minat nk lyn? Komen sikit ;)

kotak bulat said...

skrng kt facebook kan kita blh tgk org tu da baca msg kita ke tak kan.. so tgk kt situ jela..

Jerry George said...

mcm mna sy hendak mengambil hati dia jika begitu??

Nadzrin Markum said...

HUhai

Fazalee Ramlee said...

Dia pemlas, pnt jer saya buat karangan tapi jawpnnya cuma ''HAHAHA'' apalah ?? Klw say beri slm dia x jwp tpi klw sy x jwp pndai mereka ckp dosa lh apa lah haiya

Mr.Alone said...

Kalau xbrminat tu cakap je lah.. jgn buat kita trtunggu2...

Post a Comment