BERJUANG SEBELUM MASANYA?

bangun pagi-pagi, makan nasi lemak dengan teh susu suam..
sedap!
buka pulak facebook dan blog sekejap,
baca perkembangan malaysia hari ni,
Heboh tersebar berita dan cerita
tentang mahasiswa dan siswi

Aku selongkar google, search itu ini..
cari maklumat banyak-banyak
tak nak membuta tuli percaya

Mahasiswa dan bekas mahasiswa bertekak..
pertahankan kepercayaan masing-masing..
banyak.. melayu..

Eh, bangsa lain tak join ke?
Owh.. lupa.. bangsa lain tahu susahnya untuk menggengam segulung ijazah,
berjaga siang malam belajar
mana ada masa untuk semua ni kan..
orang kita saja yang punya banyak masa untuk memperjuangkan hak..

Hak?
Err, tak nak komen..
Sekidik dan kajilah sebelum korang memilih jalan ye
jangan berlari pulak

Teringat yang aku belum daftar untuk mengundi
kejap lagi baru daftar..
aku pergi dapur, capai pau baba beli tadi..
tiba-tiba lapar pulak pagi ni..nyum3..

9 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Ayied Zudin Hashim said...

yup!stuju ! bngse kini terlalu kjar pngkt & kuasa pastu bergaduh sdgkn bngse lain sebok kejar impian dorg ..
-btw, saye blom cukup umur nk dftar..ngee-

Ayied Zudin Hashim said...

yup!stuju ! bngse kini terlalu kjar pngkt & kuasa pastu bergaduh sdgkn bngse lain sebok kejar impian dorg ..
-btw, saye blom cukup umur nk dftar..ngee-

Ayied Zudin Hashim said...

yup!stuju ! bngse kini terlalu kjar pngkt & kuasa pastu bergaduh sdgkn bngse lain sebok kejar impian dorg ..
-btw, saye blom cukup umur nk dftar..ngee-

yusuflaili(Goku) said...

salam;
bangsa lain tumpang tengok je..lepas tu sorak..

Zul Fattah said...

haha. layan je

Eza Boom Boom :) said...

Er, kita kena lebih fokus kat kemajuan negara dan pembangunan ummah :)

kan?? :)

faridah nazurah said...

Senang cerita baik xyah taksub sgt.. Politik ni semua propa je

aimie amalina said...

pru kat u ke kb?
hhhehehe
sy selalu mnjadi pendengar je :))

KaK LimAh Si SupiR said...

mari mengundi..ahahah :P

Post a Comment