Salahkah si blogger cantik?

Assalamualaikum... 


Korang sihat? aku tak sihat.. hurmm.. Tadi aku baca entry dari sembang kemas, tentang kepelikan dia mengapa blog awek cun lebih popular.. Aku suka entri yang ditulis tu..

Aku tahu semua blogger pelik kenapa blog awek cun lebih popular kan.. tapi macam mana pulak korang kategorikan mereka sebagai cun dan tidak cun? bukankah penilaian kita terhadap seseorang berlainan? kalau aku kata si A lawa sangat-sangat, adakah korang turut cakap dia lawa?

Err.. bukan ini yang aku nak sampaikan lah..aku tak nafikan memang ada blog awek cun yang famous, ambil gambar banyak-banyak, letak dalam entri kemudian tunggu sahaja orang datang tengok dan follow.. hahaha..benda ni memang wujud pun.

Ada blogger cun yang tulis sebulan hanya 1 entri je, tapi follower beribu? Memang ada.. tapi cuma 1 dalam 5000 je kan.. Tapi ada jugak yang aku perhatikan, bila blog si awek cun buat entri.. tak sampai 20 pun komennya sedangkan follower beribu.. kenapa?
Haa.. ni yang aku nak sampaikan... kalau blog dia banyak gambar-gambar dia yang cun tapi entrinya tak seCun gambarnya.. tulis pulak tentang kisah cintanya saja, mungkin ke orang akan datang lagi dan lagi? Terus-terang aku tak follow blog yang macam ni.. follower beribu tu memang hiasan yang cantik tapi pembaca tegar tu yang buat diri kita dihargaikan..

Korang tahu tak? blogger cun ni, lepas taip entri,dia tunggu depan laptop.. tunggu punya tunggu, takde jugak yang komen..orang hanya datang tengok je.. Dengan kekecewaan, dia duduk sorang-sorang kat celah almari sambil menangis..
"kenapa dorang tak nak komen entri aku? takkan tengok je.."

Kesimpulan aku, Kita follow kalau suka, tak perlu follow kalau tak suka.. semua tu kan terpulang pada kita.. kita yang buat pilihan.. lantak mereka lah dengan blog mereka kan...


Aku pakai pelindung muka bagi mengelakkan korang muntah bila datang blog aku ni.. hahaha...


p/s : habis baca.. pastu komen tau... hehehe... dah komen... jom terjah blogger yang kreatif ni.. kat SINI

34 KOMEN BERKOTAK BULAT:

bibi bibo said...

aku suka gilaa entri kau ni ! sumpah .

follower sikit pon x pe , janji entri berkualiti knn .

syira said...

hmm.. biasanya pembaca suka penulisan seorang blogger tuh.
bukan pada wajah semata.
tapi, teringin juga nak tengok muka blogger kotak bulat nih?
konpius juga kekadang tuh?
laki ke pompuan?
sebab nama kat url tuh dah macam bf syira.
nali short form untuk nazli. serius tak tipu!

lella lala walaa said...

nice entry ! setuju giler3 ! kalo muke cntik tp entry blog ntah ape2, xda mkna kan . hohoo :)

EYFAalias said...

sama aje macam dalam dunia nyata. org lebih suka benda yang cantik. dah lumrah dunia. huhu.

tapi bagi eyfa. kalau org cantik, entry zero. tak best gak en ? :)

kotak bulat said...

@syira hahaha.. kompius ke? lau tunjuk muka.. nanti org unfollow kb :P

angahIera said...

suka entry nie^^
angahiera suka follow blog tp xlah follow semua....tgk penulisan+isi2 entry...

harrazdani said...

KB mcm kumpulan Amuk ...pakai topeng pung femes...kih kih kih ( pinjam gelak arul)

Lieyda said...

yeah sokong sokong. haha ganasnyaaa

Syuxer said...

entri neh saya setuju..:)

cuba tengok follower ramai gila tapi ciput je orang komen..memang down semangat nak berblog..

jadi kesimpulannya, follower ramai tak semestinya blog tuh power..:)

syira said...

kb : yang penting isi hati bukan raut wajah. eceh, bermadah pula..

SyahmiFikri said...

sumpah betoi.. memg..

kadang2 orang lebih penting kualiti entry..

tapi sekarang berbeza.. awek cun di beri perhatian lebih..

kalau tengok.. entry pasai tertidoq jer.. tapi masih ada yang komen.. hais.. yang nie aku tak paham!

bungaitucantik said...

beter ko tanggalkab face shield tuh..aku xdpt nk muntah dr td..hahaha

sergeant keroro said...

haha, nice!! XD

Sembang Kemas terbaik!! :P

My Name is Mar said...

Betul tu:)
Tapi pasal blogger cun ada entri hampeh tapi follower beriban...
Itu dah rezeki dorang..
Nak wat cane..
Kan? Kan? Kan?

cik nana said...

setuju sangat ;)

kotak bulat said...

@bungaitucantik hahha..aku tau aku comel.. hahha..

sergeant keroro : hehehe..ada bace gak kan.. :P

sesuka haty said...

suke entry nie.!

syaz@rozelt said...

setujuuuu...
hehe..bia canteq asal low profile kan??..

zarulfarhana said...

setuju sgt

::Miss Hearty:: said...

betol tuh..setuju dgn awk :)

Khairil said...

saya pentingkan quality dari kuantiti...suka sangat dengan entry ni...memang betul pun...

yatie Awang said...

pada kakak pun follower tak penting..yg penting pembaca dan pengomen setia...tp InsyaAllah...blog yg kakak follow, kakak akan terjah setiap n3 mereka, kalau kakak tak tahu nak komen, kakak baca saja...sekadar menambah ilmu

Jahidih Saili said...

kesian si cantik tu kan..hehe..plg pntg entri tu...kalau nk harapkan muka lawa, rasanya xsemua ambil aspek tu utk follow blog:)

Jiejah Gorjes said...

yer yer yer..tp setakat ni blogger cun yg i folo berpuluh2 komen dia terima ngeee...ni kategori blogger cun educated ngeee

SheyPull said...

kmp x paki tudung je...ensem sikit..
eh wa dahh follow dah..:P
nice blog la..:)



JOM singgah blog saya nak...asik2 event...asik2 event...ade benda lain ke?.

Liyana Zahim said...

nice entry.. btw, cun pon tua t krepot gak.. smntra je sume.. so jgnla kekwat.. hahaha..

aremieroul said...

btul3..^^

ArulchelseA said...

pk cik follower tk ramai sbb dah tua...tk hensem plak tu..klau tua2 dato ke ok jugak ni datuk kpda cucu2..kihkihkihkih

Srikandi Cinta said...

singgah malam2! huhu, yup2 betul tu ada tepek pic dlm blog banyak2 mungkin salah satu cara nak tarik org dtg!

Bui Idzra Ryn said...

bagi bui pulak,blooger cun ni mcm ada tarikan org folo blog dia..takyah buat entry bgs2 pun org gerenti folo,sbb biasalh human being ni kan..sapa x suka tengok yg cantik2..ada jugak blogger cantik ni entry pun meletup..terpulanglah kpd masing2..sendiri mau ingat..hehe..pjg pulak komen bui pagi ni...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz..xdernya nak muntah ai tgk muka tu..

=)

Syukri Kamaruddin said...

eheh segan nk letak gambar kat blog..
kotak,letak la gmbar byk2 gak..nnt sy buat 1 entry khas..hehe :)

kotak bulat said...

@Syukri Kamaruddin siap satu entri khas ek..hahaha..xmo2..x sanggup tgk org muntah darah.. :P

EiZaRaZiErYa said...

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄ sangat2 entry ni~ sok0ng~ setuju je~ wink3 >_<

Post a Comment