Sembang Sex di Facebook!

Assalamualaikum...


Sebelum aku bukak blog, biasanya aku bukak facebook dulu.. hari ni aku rasa tak best..aku sakit hati bila facebook dah mula disalah guna.. Sebelum ni ruangan chat macam kampungchat.com*contoh* yang disalah guna oleh penduduk Malaysia kita ni yang rata-ratanya melayu tapi pemikiran kotor! Aku dah lama dah tak layan Chatroom dan yang sekapal dengannya.. 1% je orang dalam tu yang betul-betul nak bersembang, yang lain pulak nak sembang pasal benda tak senonoh!

      Semalam ada orang add aku dan profilenya guna gambar kartun comel, aku tengok dulu sebelum aku approve. *aku bukan jenis sebarang approve orang* Aku tengok ada 15 mutual friend. Ramai tu kan, aku pikir mesti aku kenal dia. Jadi aku approve sebab nak tengok gambar dia kat album photo.  Bila aku dah approve, aku tengok akaun tu macam baru dibuat, gambar pun tak ada kecuali gambar kartun tu..
Tak sampai setengah jam aku approve dia.. dia tegur aku..

Terus aku Unfriend kan dia! 
Benda-benda macam ni lah yang buat aku malas nak bukak facebook lagi ni.. Bila nak maju bangsa kita kalau pemikiran masih macam budak tak sunat lagi.. *marah ni*

Aku taknak lah tunjuk siapa penghantar benda ni.. takut mengaibkan sesiapa..Intenet sekarang ni tanpa sempadan kan.. orang boleh buat apa-apa je dengan facebook ni.. Termasuk jugak buat profile lucah dengan menggunakan gambar korang! 

kesimpulan.. jangan masukkan gambar yang sensitif atau pun bagi gambar comel seksi korang pada sesiapa.. terutama boyfriend tau.. *tak boleh percaya dorang*

p/s : macam mana lah boleh sama pulak entri sebelum ni dengan entri pakcik arul.. mesti dia marah..


39 KOMEN BERKOTAK BULAT:

aRa ❤ aFiq™ said...

kt fb mang cm2.. ta ske bla ada owg gile cm2..

ArulchelseA said...

pas ni mk cik hati2 la ye..klau de fb nama yg bin majid tu baru leh ajak bebual..kih kih kih kih

p/s:pk cik tk marah la..dah sehati berdansa kan..kih kih kih

kotak bulat said...

ArulchelseA : memg chat dgn yang bin majid tu.. baik dia tu..hahhaha

mumui said...

fb disalahguna!! bongok juga org yg ajak chat camtu...

anismelon said...

kt ym lagi teruk..ishhh..anis xpnh kene lg lah gitu kt fb sbb jarang on chat...heeee..

kotak bulat said...

@anismelon ym pun ad gak yg teruk/..

Syuxer said...

berat nanang camtuh...perghh otak sewel dah tuh

shiema sufian said...

shiema ta suke orang yang macam tuh -.-'

shiema sufian said...

shiema ta suke orang yang macam tuh -.-'

MG said...

Hahaha.. kesian la ko... sape la agaknye org tu kn..... mas dion ka??? huhuhuhu...

kotak bulat said...

@MG Mas dion? jahat kan kau..ahahha..dia baik la..

Jahidih Saili said...

hehe..mmg ramai yg bersikpa mc tu kt fb..ramai yg kena..:)

sha my heart said...

la, ada jugak macam tu. So far, kite tak pernah kena lagi la kat fb. Alhamdu lillah dan harap tak kan kena. tak suka la..

GaRy™ said...

adui...ada gak orang camni yer~... malukan kaum jer...

kotak bulat said...

@GaRy™ sebab nila setitik..rosak susu dutchlady kan.. :)

Raji and Yeen said...

haish manusia sekarang kan.. kalau dh tak tahan sgt nafsu kawen je lah
(ini msj utk diri sndri juga)

sergeant keroro said...

dashyat tol.

nafsu setan ni.

EiZaRaZiErYa said...

eh...ade jgk eh cm 2..??
alhmdulillah...zie xpernh kne ag..
agpon..fb 2...dah bpe pluh request zie wat xtw je..huhu..yg taon lepas pnye..abis dlte aje..dah bnyk sgt..beratus..mls nk usha sowg2..da 2...xkenl pon..wtpe approve...semak fwen list je..bknnye dowang mengomen..or chat ngn kite..klw ade komen pon...menyakitkn hati..psal msing2 xkenl an... hurmmm...

kotak bulat said...

@sergeant keroro bukan nafsu setan..memg da setan pun ni..hehehe

kotak bulat said...

@EiZaRaZiErYa biasanya mmg xaprove pun..lg2 kalau yg xde mutual fren..ni kb app sb mutual fren dia smua member kb..

Khairil said...

block terus orang jenis tu...

ain yazid said...

katakan tak nak kepada org gilak macam gituu.. hehe nak menyebok jugak kat sini :)

Qaseh Qhaleef said...

cik Qaseh pun salu kene cm tu gak....
dengan pantas nye cik Qaseh block die...
xnk la ade owg cm tu....

^ Uncle Syaf ^ said...

sengal...dari dulu memang ade bende2 macam2 ni... tak kire ape jenis laman sesawang / sosial ke mesti ade

NURUL AINI NORAZMAN said...

aiyooo,. bahaya nye mcm ni,.aini klu tgk org pelik2 je fb tu mmg aini x app,.huhuhu

Roza Ami Nanomiya said...

kenapa tak ada org tanya aku pakai baju ker tak ni?

apik pehe said...

mak aih..
sampai camtu sekali

Bui Idzra Ryn said...

biasalah tu..tu pasal bui selalu fikir 100x dulu sebelum approve friend request..kalau x kenal,mmg akan ignore jer..hehehe

bungaitucantik said...

perggghhh...gile! org giler sgup wat cm2 kat ko~~ :P..hehe

bungaitucantik said...

@MG

mas dion la tuh..ahaha :P lalalala

.m y z. said...

ziema pun penah dapat chat2 macam tu. terus unfriend! tak cukup dgn tu, terus block! ziema letak gambar ramai2 kot boleh pulak dia nak cakap benda2 lucah pasal organ2 pompuan. tuih. marah ni +__+

kotak bulat said...

@.m y z. dah block da dia tadi.. benci gile..

Syukri Kamaruddin said...

laman sosial kan.. so sosial la.. utk yg otaknya xbkembang.. memang bg benda baik pon akan disalah guna jugak..



post je kat profile dia, pic ngah chat tu..tag dia skali.. biar dia taw apa respon orang ngan prangai buruk dia tu..uhh marah...

soooooour said...

gila ar...cmni pn ada ke....

saya_arief said...

banned teros..
hahaha.

HAFIZAL said...

tu lah orang mengambil kesempatan..jgn bagi dia masuk band jer nama dia

Amim said...

memang bahaye kalau tak kawal

kaizen said...

mcm2 skang ni jadi kalo gune FB...

Al-Fathcom said...

Sebenarnya tidak salah jika FB dikatakan haram ???? bukan FB nya yang haram tapi muatan/isi banyak yang tidak sesuai dengan kaidah - kaidah kaum muslim selama ini banyak sudah temen/saudara yang saya block karena mengandung unsur pornografi n pornoaksi

Post a Comment