Bagaimana baru layak masuk Bloglist?

Assalamualaikum...
aku sebenarnya dah lama nak tau, macam mana seorang blogger meletakkan blog orang lain dalam  bloglist dalam blog mereka.. *berterabur ayat aku*
err..macam mana nak terangkan ye.. maksud aku, macam mana korang buat pemilihan mereka-mereka yang layak berada dalam bloglist blog korang...
Berada dalam bloglist blogger lain memang banyak kebaikannya.
contohnya,
1. Dapat tarik pembaca blog dorang..
2. Mereka yang letak kita dalam bloglist akan selalu singgah ke blog.
3. Dapat berkawan.

Kenapa aku tanya?
suka hati aku lah! hahahah... *er..ok, sila jangan percaya*
sebenarnya sebab aku nak buat kajian..

ok, pendek je entri ni sebab ini entri pertanyaan..
Boleh share dengan aku tak? setiap pendapat berlainan kan..

38 KOMEN BERKOTAK BULAT:

BeloG MTT said...

Jawapannya ada dalam tangan KB sendiri..Kenapa wujudnya list MEREKA VIP dalam blog KB,kenapa KB memilih mereka,itu la jawapannya.. :)

SoLy SoLicious said...

sy letak bloglist yg orang sy sy kenal + team pelangi siang ^_____^
agipun,bloggers yg slalu komen pun sy letak lam bloglist ^____^

EYFAalias said...

bloglist eyfa, eyfa letak blog yang eyfa suka singgah :)

cucu umie said...

kalo ayie letak sesebuah url kt blog tu depend pada orng tua ah..kalo sellu comunicate.. and saling tegur menegur..incya-ALlah memang sentiasa ad kt blog ayie

Acik said...

haa ... kalu acik berkenan ngan satu-satu blog tu, acik lebih suka letak die dlm bloglist drp follow die sebenarnya! lagi senang nak bw ... :)
acik nak wat entri sal bloglist vs follow nanti ... heheheee

Bro ahmad said...

hahaa kotak bulat..bagi bro yang pertama..mesti la dia tau kewujudan blog kita, yang kedua rajin komen blog kita,yang ketiga dia tak sombong, yang keempat mestilah blogger aktif,yang kelima mestilah tak lupa kat bro ni...D
just pendapat peribadi

Cik Baju Kurung said...

kalau blog tuu best , mesti duduk kat bloglist ;)

Aisyah Aina said...

letak orang yang rajin komen sebab senang nak komen dia pulak...lagi satu letak blog yang best dan kita suka baca.....

Bro ahmad said...

yang last bro minat blog tu..tertinggal pulak

Tyratyra said...

Bagi saya, saya akan letak blog yang sangat menarik hati saya dan juga blog rakan-rakan terdekat. Bila online je, saya akan baca blog dorang dulu. :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

kalau Tia , kalau perasan ada blog yang masukkan blog Tia dalam blog dorang dan blog dorang pun memang best . Tia memang masukkan ..

kedua , yang selalu mengomen blog Tia . nak2 kalau yang selalu buat komen yang buat Tia kata WOW! HEBATNYA KOMEN DIA .. haa macam tu ..

Syuxer said...

pada pendapat syuk...

1)syuk pilih yang selalu komen kat entri blog syuk..dulu ambek yang otai,sekarang dah buang coz syuk lebih hargai blogger yang selalu komen dalam blog syuk..

2)syuk pilih yang ketika masa dulu pernah bersama syuk harungi dunia blog neh cam bro khairil,bro arull,sis TK,sis rara..dorangla selalu komen blog syuk tika blog syuk masih berhingus heheh..

3)syuk pilih orang yang selalu borak2 dengan syuk kat shoutbox..sekarang syuk dah jarang nak borak2 kat shoutbox..alang2 dah payah nak borak2,syuk ambek dorang masuk dalam bloglist syuk..mudah syuk nak terjah mereka..

sekian,terima kasih..:)

p/s: terfikir nak update bloglist sekarang..nak ambek yang penting je heheh

Tea said...

errr.. tp xguna gk buat bloglist banyak2, pstu owner blog tu sendiri xterkejar nk p terjah... okeh, that's my opinion! :P

zie_ira said...

kalau ira,yg ade dalam bloglist tu sume blog2 yg ira suka baca,so takde la ketinggalan bila diorang update,,hehe

Freaky said...

kalau bloglist biasa, semua yang freaky follow ada di bloglist.. kalau the best blog tu kerana mereka the best :D

nurAMALLINA said...

KB fofular dan ramah, tu senang dapat kawan tuuu...



:)

iMBobo said...

komen yg terbanyak akan masuk dlm bloglist VVIP :)

yatie Awang said...

kakak pun sependapat juga dengan yg lain, setia mengunjungi blog kakak, selalu komen, yaa...gitulah

vampire's lovex said...

berdasar kan blogger mana yg sellau dtg n saling letak blog masing2 dalam bloglist dorg kot...paham x ayat aku ni?? hihihi..

and mybe letak sebb nk tlg sama2 mmber...

hehe ntahhhh.. kau plak ?? *tanya balik hahaha

Mrs. Farhan said...

Blog yg letak dalam bloglist adalah blogger2 yg dah kenal dan rapat. Mostly mmg selalu borak2 dlm fb. Dan jugak team pelangi siang. =)


http://sayasibudakopto.blogspot.com/

myhatiku said...

yang kita suke bace entri n slalu update..hee..ha,dn jugak kenalan..:)

ArulchelseA said...

sbb pilih tu ada la...rahsia...:P

dlm ati- mk cik berahsia..pk cik rahsia la...kih kih kih

pipsepit said...

sebab owner blog tu mesra.entri best~~

Addin said...

teringin nak buat bloglist sendiri ;

huhu

...Minah BluR... said...

lau Mb lak... MB ltak bloglist kawan2 MB..blog yg MB suke singgah dan buat segmen dulu sbb nk cri blog baru untk slalu singgah.. blog yg berpotensi utk berjaya.

ayanuts said...

sbb sy mnt blog tu :)

ainaa said...

saya letak bloglist kawan2 saya n blog2 yg saya adore :) nak tahu kisah hidup diorang, ape yang diorang akan update. mcm tu lahh

harrazdani said...

kalau HD...blog kawan2 yang selalu singgah....dan blog orang2 lama...

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

aku ltk krn aku suka blog tu ...:)

dan blog kawan2 aku ...

P/s...tenkiu ltk sy kat bloglist awk ...aku suka blog kau ...ikhlas

muhamad hanif said...

takda pilihan..


AHAHAHHAHAHAHAHA

Wanie said...

paham2 soalan tu..hehe

kalau wanie letak blog yang wanie suke, yg org tu selalu singgah komen, yg kite nak g blog die komen..:)

so that nanti wanie tak terlepas bace entry blog dorang..

lilypelangi said...

sy tak de bloglist pon? huhu

Подтверждаю said...

as salam..
hehe~ pakcik? sebab pakcik gemar membaca entri. takde pilih siapa yang kerap datang, siapa yang kerap komen. pakcik menghargai depa yang datang, bukan dengan memasukkan mereka dengan bloglist. tapi sebaik mungkin, memberikan entri yang terbaik buat diri mereka. kalau depa berminta nak datang kembali..

ada kalanya terlepas tapisan entri mengarut. hehe~

niat pakcik dalam berblog, setakat ni, tak berubah. dugaan follower ramai, foolower suka menempek muka kat blog pakcik, pakcik tak amik tau semua tu. niat cuma satu. ingin berkongsi apa yang boleh dikongsikan dengan semua yang masuk membaca dalam blog pakcik.

hehe.bloglist tu sekadar memudahkan pakcik masuk ke blog.memudahkan pakcik untuk blogwalking~ takde kaitan dengan menghargai atau apa saja selain dari yang pakcik kata tu

hehehe~
tanya diri kb~

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

kat bloglist ni letak rakan blogger yg sy selalu singgah...heee~

Khairil said...

rakan2 yang bersekutu sahaja....hahaha

Bui Junaidi said...

bui pulak buat bloglist berdasarkan entry aritu(kb mesti tau entry tu kan)..siapa yg jadi bloglist bui mmg bui akan komen setiap entry dia..pastu yg bukan bloglist tp selalu dtg komen bui akan letak dlm mereka yg hebat..tp nnt nk adjust balik semua tu..tgh berfikir mcm mana,takut ada org kecil hati pulak..huhu

sergeant keroro said...

hehe, bloglist ikut suka jek XD

tapi yang menarik, komen selalu insyaAllah dimasukkan :P

iPai said...

betul laa .. kalau kita peramah dengan orang lain, mesti orang suka ..

Post a Comment