Aku sebuah blog

Assalamualaikum..
hari ni aku rasa nak masuk alam persekolahan semula iaitu menulis satu karangan yang bertajuk aku sebuah blog

Aku sebuah blog dan aku dilahirkan pada 2 mei 2011. Tuan aku seorang perempuan yang baik, penyayang, pemurah, bijaksana.. ehemm.. lalala~
Dulu aku sering di buka oleh tuan aku walaupun tak ada sesiapa datang melawat aku. Bila tuan aku tengok aku ni suram je, jadi tuan aku carikan kawan-kawan yang sudi berkawan dengan aku dan melawat aku selalu. Hari-hari tuan aku suruh aku bercerita macam-macam.. aku selalu tengok dia tersengih sorang-sorang depan aku macam orang tak betul. Mula-mula aku pelik tengok perangai dia tapi sekarang aku tak pelik dah sebab memang perangai dia tersengih gitu bila dapat komen.

Sekarang usia aku dah 3bulan, aku dah pandai berkerja dah tau.. aku carikan dia duit banyak-banyak supaya dia gembira bersama aku. Memang dia makin gembira bila aku buatkan dia rasa berbaloi bersama aku. Dia mata duitan? Ceitt! mana adalah... dia tak macam tu ok!

Dalam aku melalui hari-hari bahgia bersama dia, aku terasa semakin tersisih bila dia semakin kurang bersama aku. Dia lebih senang menghabiskan masa bersama buku, dia hanya bersama aku waktu malam je. Serius aku terasa sunyi tapi nasib baik dia masih sayangkan aku sebab dia selalu update entri untuk aku ceritakan pada korang walaupun dia sibuk belajar.. aku sayang tuan aku..aku sebuah blog..

P/s : huh, aku nak tido..hehehe...

44 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Norhisham Nordin said...

huhuhu... kb ni mcm ada tekanan perasaan jek ni... tensen study yehh..? huhuhu...

Suri said...

heheee comellah, kreatif eyk post ni...

nurAMALLINA said...

hha comel!

sergeant keroro said...

sempat lagi, hehe XD

comel jek :P

AIEN NOT ALIEN said...

hahaha..macam karangan sekolah dulu-dulu.. "aku sehelai basikal" ^_^"

Asha said...

selamat tido. sblm tu solat dulu naa. heee. =)

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

biografi. sy seketul blog. HHAHAHHAA

peachippo said...

hehhehhe...dye bukan mate duitan ye..:P
jgan laa tido tuan blog..kesian kat saye..hik3:P
salam 10 ramadhan :)

ainaa said...

haha. ade2 jela KB nie. hadoi

merahitujambu said...

comel je karangan awok..dh 3 bulan dh eh??selamat berblog..

sha my heart said...

bestnya cerita ni. kreatif la KB ni.

Cik Baju Kurung said...

haha . cian kat blog nie . rajin rajinlah layan die erk KB . :)

SoLy SoLicious said...

erkk..mcm masuk bakul angkat sendiri aje...hahaha... belog oh beloh, awak syang tuan belog awak tak??

Bro ahmad said...

kb ialah kotak..kotak tapi bulat?? kb blog huhuu...4 entri lagi nak pintas kb huhuuu...:)

Afikah Aziz said...

pandai blog ni buat karangan dah tu cerita pasal tuan die yg mata duitan muehehe..eh risau gak ni kalau blog ika pndai buat karangan cite psl ika cmne eh keh3x :P

Syuxer said...

dah jadi karangan pasal kisah hidup blog neh..apakah ia yang sendiri menaip entri?? kalau ye, berhantu tuh hahahah

muhamad hanif said...

ni karangan jenis autobiografi kankan ?

eiela said...

aku seorang pembaca blog yang tau membaca blog dan menurunkan komen di blog-blog. hihi. Gud luck study, ok..

abghani said...

aku pun tersengih membacanya

~Sya~ said...

comel sungguh blog ini bercerita...heheh

My Name is Mar said...

ho-ho-ho...
'Aku sebuah blog' dah tukar baju raya kaler biru eh?
Panda pun dah pakai songkok nampak gayanya..

diana said...

sibuk betul kb sekarang kalah pm..
hheheh

Princess Feyqa said...

teringat karangan masa darjah 3 dulu :P

aiman said...

camtu la kisahnya.. hehe.. lama xbuat karangan gini..

NasZ said...

wahai si blog, kalau awak sayang tuan awak, segala duit yang awak kumpul bagi pada saya ye? hehe.

MOHD NASER.com

josrevalution said...

hello blog..boleh kenal x dgn tuan kow nie??..haha..Festival “Menyentuh Payudara” Mulai Berlangsung Di China

~syue syada~ said...

bijaknye blog ni..hehe

Anak Wak Mail said...

haha..rajinya tuan dia baca buku..=)

Bui Junaidi said...

ada2 jer imaginasi KB ni taww..hehe

rayne rawt rawt said...

hahahaha .. luahan sekotak yang bulat . :P :P :P

can you find 'any' key ?
http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/wordless-wednesday-press-any-key.html

alif haris said...

hahaha .. pandai blog tu puji tuannya kan :D

Ezad Skytech said...

kesian blog KB..blog KB kesunyian tu..sebab tak selalu temankan dia..hee~

Wanie said...

luahan 'seorang' blog..sian die..disisihkan..hehe..

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

ceh. kemain puji lg. haahhaa.. leh plak nafikan. bkn mta duitan $_$ hahaa. good good. best la citer ni. hahaha. kantoi sengih sorg2 depan pc :P

Mr.Thinker@Ali said...

kesian blog ko semakin kurang perhatian daripada ko. jangan ko tinggalkan ia seperti 'aku sebatang pensil' sudah lar. haha. entri ni aku terasa macam touching sikit. macam suatu mesej yg penuh makna. terima kasih kb. :)

iMBobo said...

tuan aku yg tulis ni hehe

miezah said...

mcm2 lar KB nie ..
ksian dia ..
tersisih ..
luang kanlah sikit wktuu ..
huhu .. ^^,

msredcheesecake said...

akak pun suka dan sayang ngan tuan blog ni...kem alam kat dia yea...hheee

ir yien 9897 said...

wah manja nyer...
mcm real2 lk :) huhu

mindaKhayaLan said...

teringat zaman sek mase nk amik upsr...

aku sehelai baju...

Khairil said...

hehe..kirim salam dekat tuan blog tu..suruh dia rehat banyak2 ye...

zarulfarhana said...

hahhaha...kreatif la...ok stdy rajin2...

Cik Gee said...

mantap wokkk citer ni.. berbanggalah blog sebab dah menghiburkan org yg membace. dan tuan belog > jg diri elok2 ye.. =)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

hatikubaik lahir pada 11 mei 2011 ...hehe ...sebaya ...haha

excellence!

Post a Comment