Cinta dalam diam 2

Assalamualaikum..
maaf sebab lewat sambung cerita cinta dalam diam. Kalau belum baca, sila baca terlebih dahulu bagi mengelakkan korang tak paham sambungan cerita ni.. hehehe..

*Semalam aku ceritakan dari sudut pandangan aku (KB) , hari ni aku akan ceritakan dari pandangan Firdaus*

Aku memang pendiam orangnya dan itu aku akui memang sifat aku dari kecik lagi. Aku dah 3tahun menyambung  diploma dalam bidang mekanikal ni dan ini tahun terakhir aku sebagai pelajar.
Setahun yang lepas, aku selalu terasa diri aku macam diperhatikan dari jauh. Aku ada sixth sense ok! hahaha.. Kawan kelas aku, KB (kotak bulat) selalu kantoi curi-curi pandang aku masa pensyarah tengah mengajar. Aku? relax je lah..takkan aku nak marah pulak kalau dia pandang aku. betul tak?

Antara semua kawan perempuan yang aku kenal, aku rasa bila dengan dia aku jadi kekok nak berbual. Jadi aku lebih suka mengelak dari berbual dengan dia. aku selalu tengok dia pura-pura pandang tempat lain bila kantoi dengan aku..hahahaa... pernah sekali dia langgar pensyarah gara-gara mengelabah aku nampak dia curi-curi pandang aku.. Ah, aku abaikan saja dia..

Satu hari, dia tak masuk kelas.. aku tercari-cari jugak bayang dia..
" Milah, KB mana? " tanya pensyarah aku pada milah (kawan rapat KB) masa dalam kelas.
" Dia excident semalam puan, kena langgar dengan lori sampah. Dia ada kat hospital sekarang."
Zapp! Peh, jantung aku macam disentap! ish, kenapa dengan aku ni? Betul ke KB excident? macam mana keadaan dia sekarang? pengsan ke? teruk ke dia? Eh, kejap..  Kenapa pulak aku rasa gelisah ni?

Lepas habis je kelas, aku terus naik kereta cari hospital yang terdekat. tapi bila sampai depan pintu hospital aku terus tepuk dahi aku.
" Damn! asal aku tak tanya milah dulu KB kat hospital mana? hish..nombor telefon pulak takde."
Pikir punya pikir, aku masuk jugak cari kaunter pertanyaan tapi KB takde kat hospital tu, jadi aku terus pergi cari kat semua hospital dalam negeri Melaka ni. Akhirnya aku dapat tahu dia masuk hospital besar melaka. Lincah aja aku pergi ke wad yang nurse cun kat tingkat bawah tadi tu bagitau.
Akhirnya aku sampai depan katil dia, dia tengah tidur rupanya.. reaksi aku? aku tersenyum lega lihat dia selamat.. terus aku kejutkan dia..
" Assalamualaikum.. " dalam debar aku memberi salam.. tiada jawapan...
" Assalamualaikum.."
" Waalaikumusalam..erkk..firdaus?? Buat apa kat sini?" Jawab KB terkejut..
" Errr.. aku.. aku...kebetulan je lalu kat sini, tu yang terserempak dengan kau ni.."

Bersambung lagi esok..hehehhe...

35 KOMEN BERKOTAK BULAT:

aimie amalina said...

laaa
dh semangat bace nih
hahaaha
paaaat sammbung!
>________<

ainaa said...

wahhhh. terbaek lahhhh ! betu2 punye cte ke niee?

sergeant keroro said...

eh eh, macam mana leh tahu ni?? keh3

Abang Stalker said...

ceh..bt2 lalu plk ye.dan2 je terserempak si daus ni. :)


sweet plk cte korg ni,ptt tajuk cte "cte krn lori smpah" :P wawawaaa ;))

iMBobo said...

haha kebetulan lalu konon firdaus tu..tggu sambungannye......

myra yusreena said...

hihi..dlm diam masing masing saling mnruh prsaan..feewit2!! hihi >.<

SoLy SoLicious said...

terserempak? baik pnye alsan...hahha..lagi2?

Ezad Skytech said...

tak sabar nak tunggu sambungan ni KB..hehe~

Fad said...

wei...xyah sambung2 la..tulis sampai abis blh?hahaha

Bro ahmad said...

boleh dia cakap saja lalu kt sini selepas semua hospital dia terjah hahaa..best la kb citer ni..p

Bro ahmad said...

ehemm2 dah feed dengan wanie

Bui Junaidi said...

ala,bersambung pulak dah
saja bikin saspen ni..huhu

Rai said...

hohoho..comellah..tapi penah gak kantoi curik2 pandang budak laki sekelas..jeng jeng jeng..hehehe..

BiNtaNg HaTi said...

hahaha...xleh blah tul si firdaus tu..cepat sambung KB x sabar nak tunggu episod yg seterusnya ni...:)

yatie Awang said...

suka buat orang tertunggu2 ni...bulan puasa kena banyak bersabarkan?

Anak Wak Mail said...

bestnya cite ni..kau buat aku tertunggu2..haha..pasni adalah ahmad idham nak buat movie dengan cite ni!hahahaha..:p

aremieroul said...

he3..pat sambung KB..

syiela said...

hahahhha.. isi hati daus pulak... cepat2 sambung lg :)

miezah said...

KB ni memg lar ..
habis kan lah ...
syok nie .. ^^

Lun said...

lain kali jangan buat bersambung dah k

Anif Abdullah| AA said...

uik,babak dinanti-nantikan...hahak..(komen bersambung ..):p

Cik Bell said...

ceh..boleh pulak TERkebtulan..haha..okeh..cter best..nak baca lagi tuk akan dtg,haha

Khairil said...

haha..blogtron sempena ramadhan...dan sampai raya tak?...

Syuxer said...

best citer neh..teruskan berkarya..:)

tak sabar nak menantikannya..hehe

sha my heart said...

wah, dari persepsi Firdaus pun ada jugak ye..

NahDaTuLIzaH said...

aiyak...sambung lagik...huhu

Bitter said...

alamakkk..tgh sedap2 bace nih kb..adehhh..bersambung pulakkkk..HAHA! mcm drama lakk..cepat cepat sambunggg..HAHA!

sleeping_maniac90 said...

wah da cam drama dlm tibi ad episod yang besmbung hak3..
cpt2 lerr smbung kb..
xsbr nk bce nih..

syaz@rozelt said...

best2 cite nie..smbg secepat mungkin oke? waa. ade bakat jd novelis la..hihi

TYNTHA LANA said...

dah macam drama lak KB ni..saja bikin org tertunggu2, huuuuu T___T

Nurul Amira said...

tengah excited nak baca , tup3 bersambung . cepat sambung ye !

NasZ said...

mendebarkan..sungguh saya terasa kedebaran hati KB dan firdaus bila saling berpandangan.. macam tersambung la plak..haha..

MOHD NASER.com

Fadhilah cosmos said...

hehe. bersambung lagi..

Wanie said...

hehehehe..KB ni cite betul ye? tapi mstla KB bkn kena langgar lori kan..sweetnye..rupenye firdaus pn suke kamu ye..hehe

Nurasyiqin said...

aha..kena langgar ngan lori sampah yang tak tahan..hik3..pastu leh lak cari kat hospital seluruh melaka..true love eh??

Post a Comment