pelik hari biasa tapi tak pelik hari raya

Assalamualaikum.. baru online ni selepas sepanjang hari pergi beraya.. letih gila ditambah dengan perut jadi buncit sebab makan dari pagi.. kan aku dah kata, memang susah nak tolak ketupat dengan rendang ni masa hari raya pertama ni.. Aku tau korang mesti makan banyak jugak macam aku kan...

Balik je beraya aku terus bukak blog.. dah seharian tak bukak, rindu beb! tengok dashboard dulu kot-kot ada blogger yang update status waktu-waktu raya ni.. serius memang ramai jugak rupanya.. ok, korang tau tak apa yang orang tak pandang pelik hari ni tapi pandang pelik bila jumpa pada hari-hari lain?

1. Baju seragam
Setiap keluarga mesti ada warna temanya.. keluarga aku ni tak tau lah tema apa tapi sedara-mara lain seragam je satu keluarga.. bila dua atau tiga keluarga beraya sama-sama, senang je nak tau siapa keluarga A dan siapa keluarga B. Sebab ada warna tema.. Tak pelik kan tadi bila kita tengok setiap keluarga pakai baju sama je.. tapi kalau hari biasa, pandang pelik je bila tengok 1 keluarga pakai baju yang seragam (kecuali kenduri kawin)
Mesti kita tertanya-tanya, boria ke pakai baju sama ni.. ye tak?

2. Kedai gambar
huh, jarang kita tengok kedai gambar tetiba sampai beratur orang nak bergambar kan.. sampai kena duduk kat luar kedai.. tapi tak pelik kalau kita tengok ramai orang beratur hari raya ni sebab semua orang nak abadikan kenangan bersama keluarga pada hari mulia ni kan. lagipun bukan selalu sekeluarga pakai baju segak-segak, cantik-cantik kan.. dah make up tebal-tebal, rugi lah kalau tak ambil gambar..


P/s : banyak gambar kat facebook dan blog yang baru di upload.. hehehe...aku dah agak dah orang mesti upload gambar raya cuma tak sangka..laju dorang upload..hehehe..

32 KOMEN BERKOTAK BULAT:

SoLy SoLicious said...

kite boria nan adik beradik kite la kb... heeee

Takashi Manganji said...

hahaha..stuju2..

yusuflaili said...

salam;
waktu ni org penuh sesak kat tanah perkuburan nak parking moto pun susah apatah lagi kereta...

alif haris said...

hahhaa ..
betul tu KB :D

raya setahun seklai kan.. mesti la nk diabadikan kenangan tu ^^

Clara said...

Family clara pown mmg tak prnah ada tema.. Bermcm2 warna..

Tiap2 tahun cm2..

Klu gambar2 tu, gune kamera/handset masukkan dlm fb..

hana sudradjat said...

baju bertema lambang semangat kekeluargaan.haha

cepatnya dah ada org upload o.o

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia takde upload gambo .. huhuh :)

Danial Razak said...

masa hari raya mesti untung giler tokey kedai gambar..tapi sekarang orang belum raya dah gi tangkap gambar siap2 dah..pre-raya..haha..

muhamad hanif said...

wahahahaa,

baju raya kau sedondon mcm boria tak ?

sergeant keroro said...

xde mood nak upload gambar raya, haha

Fathiah Hamim said...

orang sekarang pakai henpon je upload. tuh yang lajuu

Shaherah said...

hahah memang tak pelik.. shera pun keluarga warna tema warna merah.. seragam au..

Bro ahmad said...

selamat hari raya Kb. . Kekenyangan mkn ketupat kewp... x pelawe pon...:( Sedih..huuuaaaaaaa

Ezad Skytech said...

biasa la tu KB..kalau hari raya ni pakai baju sedondon orang tak pandang pelik pon..senang nak cam mana ahli keluarga mereka kan..heee~

Nadzirah K. said...

baju seragam tu sudah pasti bila raya..
baru syok..hehe

nini said...

kitorang tadek theme pun tahun ni..hehe..sat g nak upload gambar raya la...=p

saya eqa ikram said...

hahaha !! mmg pom ramai owg pegi ke kdai gmbar time raye.. tp eqa ta penah pegi lagi.. hehehe... selamat ary raya KB !!

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha...ye la kB~ betul jgk..time xraye..kemain lagi mengate orang boria bagai kan..tapi raye xkesah pon..huhu..

[sutera kasih] said...

dulu2 je boria time raya, skrg tak dh -_-"

Anif Abdullah| AA said...

ada picture tapi cam malas letak kat wall..hehe..

thn ni ramai pakai purple kan?nice plak.... :)

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. ara ta kai pkaian beragam.. pat anak nakan bwu xdak bju bwu.. cday~

Gelugoq said...

datang untuk beraya
susun 10 jari mohon maaf
selmat hari raya aidilfitri

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

mkn lemang hari biasa nmpk pelik ..klu raya bersepah lemang..:)

best mkn lemang cicah ngn gula tebu taun ni:)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

mkn lemang hari biasa nmpk pelik ..klu raya bersepah lemang..:)

best mkn lemang cicah ngn gula tebu taun ni:)

Cik Bell said...

raya tahun nie baru nak start pakai baju boria..Dah tua bangka baru nak start..HAHA..

H.J said...

tak pelik pom..

Si Pujangga said...

salam merdeka raya dari pujangga.. :)

iMBobo said...

yg upload gmbr tu nk tjk baju cantik2 dorg hehe..

Wanie said...

trend skang org g amik gmbr kat kedai gmbr y? wanie baru tau kot..huhu..dsyt2, tunggu dah bekeluarga baru ikut camu jugak kot..keke

Mr.Thinker@Ali said...

aku x upload gambar dekat fb dan blog. :p

Belog Sambal Belacan said...

btl tu..:)

Salam MERDEKA RAYA KB...Maaf Zahir Batin...

msredcheesecake said...

Kalau pakai baju warna seragam time tak raya pelik ea? Hheee....family msred pun ada seragam....

Post a Comment