Perlu ke fan page blog?

Assalamualaikum...
aku ingat nak buat sambungan cerita cinta dalam diam malam ni, tapi mood tu belum sampai..hehehe..insyaallah esok aku sambung ye cerita tu.. (takde orang tunggu pun)
Korang ada fan page blog tak? aku dah ada.. baru je buat dalam bulan ni walaupun dah 3bulan aku ada blog.. dulu aku ingat artis je ada fan page sendiri tapi rupanya blogger pun ada fan page.. hebat kan!

Kenapa perlu ada fan page kat facebook?
ok, aku bagi sebab-sebab kenapa seorang blogger patut ada fan page blog kat facebook.

1. Kita bebas ping dan merepek sebanyak mana pun kat page kita tu..

2. Blogger yang berminat untuk mengetahui perkembangan blog kita boleh follow up dari facebook dorang jadi semua entri terbaru korang akan terkeluar kat home facebook dorang.

3. Meningkatkan traffik dimana orang akan perasan perkembangan korang walaupun dia tak bukak blog.

4. Mereka-mereka yang tak ada blog juga boleh mengikuti setiap entri terbaru dari korang.

5. follower korang boleh beramah mesra atau bertanya apa-apa je kat fan page tu disamping mengeratkan silaturahim dan menjalinkan hubungan cinta..

6. Promosi blog korang secara tak langsung kepada kawan-kawan mereka yang like page tu.

ok, banyak kan kebaikan ada fan page ni.. kebanyakan orang segan nak buat fan page ni sebab takut takde orang nak like.. relax la.. jangan risau mesti ada orang yang akan like punya!
sesiapa nak bermesra dan berbual-bual dengan aku, boleh sembang kat fan page aku ok.. hehehe.. macam semalam, aku telah menyemak kat fan page jiran aku.. iMBobo.. hehehe..kesian fan page dia..

Belum like fan page aku? err...like la.. hehehe..

36 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Syuxer said...

syuk tak wat lagi fan page tuh heheh..rasanya nak wat kot lepas ni..insyaAllah

muhamad hanif said...

perlulah,


saya ada 1 gakss..AHHAHAHAHAHA

peachippo said...

betol3..banyak kbaikan fan page..tapi yg cik punyer tak ramai yg freindly,cam malu je cakap sorang2...kuh3

Bro ahmad said...

bro pun nak buat kb..susah ke pasang kt blog..nnti malu pulak tk de orang nk tekan like??? bro tekan like kt kb je la huhuu

Pak Pis said...

perlu perlu perlu...sebab mcm yang anda nyatakan la...

aRa ❤ aFiq™ said...

sy xwt sbb sy xreti men fb.. ;P

alif haris said...

alif pn dah ade fanpage :)
byk benefit die kan ^^

Panggil aku Han said...

err...nk try buat...heheh

aimie amalina said...

weee
dah like dah cek KB!
hehehe =)

josrevalution said...

fanpage untuk seorang blogger sudah memang perlu antara sbbnya spt yg KB katakan tu..hehe..ok aku dah like fan kow,like aku juga yer..

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

fan page blog perlu sangat..memudahkan bagi follower dan admin blog itu sendiri...:D

NasZ said...

belum buat lagi. nnt nak buat gak. hehe.

MOHD NASER.com

kotak bulat said...

Syuxer: buat je syuk.. hehe

muhamad hanif: da like da jugak.. :)

kb pun ckp sorg2 gak..hehehe

Bro ahmad : ala bro..buat je la.. mesti ramai like punya blog bro

Pak Pis: betul.. :)

aRa ❤ aFiq™: tak reti main fb? tipuuuu.. :P

alif haris: betul.. byk kegunaan nya..

Panggil aku Han: ha, buat jgn tak buat tau..

josrevalution: da like da JR punya.. heheh

~mUh4mM4d**F4dhL1 : tau xpe..same2 senang

NasZ : elok la kalau nk buat..:)

sergeant keroro said...

dah lama ada, keh3 XD

cIk PikA said...

hahaha.. betol.. segan lorh nk wat fan page.. tkut xde owg like.. g pon follower pon x ramai mne.. hehehe

Ezad Skytech said...

haha..macam segan je nak buat dulu semua ni..hee~

Mr.Thinker@Ali said...

aku mahu jadi pengomen tetap fan page ko bro. hahaha. tapi ambil masa kot sbb aku jarang online fb. ada gak fan page tp terlupa nk letak kt blog. tgok lar nnti baru letak balik. :)

Syafiqah Takiyudin said...

Hahaha. Malas nak buat fanpage lagi. Maybe nanti. :)

iMBobo said...

haha btol2 fanpage perlu sgt sebab kita boleh sembang2 kn kb?hehehehe

L said...

ibadah sunat vs menda dilarang!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

Bui Junaidi said...

nk buat tp malu2 tekoyong..haha
lagipun bui mcm dh tawar hati nk berfesbuk..mayb one day later lah..*_*

bungaitucantik said...

pergghhh..orang dah popular jer buleh de fan page neh..hehe

laskar pelangi said...

bukan selalu nak bajet retis kan..wat jela fan page..hik3


:))

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

huhuh..xdder sape sudi nak fan page yui..huahua..

yatie Awang said...

bagus jugakan? tapi akak akan fikirkan

Rai said...

aku pulak tak rajin nak bukak FB skang ni..nape tah..huhu..so takut2 kalau ada yg nak beramas mesra aku tak layan kata aku sombong pulak kan..hehehe..

Unna said...

erk, tggu ada foolower beriban sikit boleh KB? hikhik

Fad said...

nak buat..tp tungguuuuu...hehe

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

baguzzz..

dh follow jom follow balik qhaifanurin.blogspot.com

syaz@rozelt said...

nie terasa nak buat fan page jugk nie..hehe

ArulchelseA said...

abg klau buat nnt tk laku..malu..kih kih kih

Cik Bell said...

IAllah in progress..hahaha..padahal xda peminat pun.kui3

Afikah Aziz said...

ika xbuat sbb MALU hehe :p

kotak bulat said...

sergeant keroro: da lama da like! :P

cIk PikA : hehe..kb follower tak ramai pun buat jugak.. sje suke2..

Ezad Skytech: org femes mane leh segan la..hehhe

Mr.Thinker@Ali : letak je la kalau da ad tu...nti leh aku like.. :P

Syafiqah Takiyudin : tgu sampai seru ke? hehehe

iMBobo: betul2..hehehe

Bui Junaidi : bila mood berfesbuk tu kembali...kak bui leh wat da..heheh

bungaitucantik: tak popular pun blh wat la..

laskar pelangi: tau xpe..heheh...

nuyui a.k.a miss NUSHA: ada lah..mne boleh takde..

yatie Awang: nti akak ada masa, bolh la wat. :)

Wanie said...

hehe..banyak gak kelebihan die..japg g semak kat fanpage KB boleh?lalala

nak buat, tapi tungu dekat2 raya dulu kot..:)

selamta berbuke kB ^^

[sutera kasih] said...

ke 118 hihi (show off angka giliran pengelike)

Post a Comment