Perkara pelik tentang mimpi

Assalamualaikum..
aku ada tulis pasal mimpi aku kat entri sini.. mimpi aku jumpa member blog aku..hehehe... aku nak berkongsi ni, korang perasan tak benda-benda yang pelik tentang mimpi?
1. Jalan cerita
Jalan cerita dalam mimpi memang selalu mengarut! contohnya aku mimpi pergi kedai, tapi aku pergi kedai tu naik kapal terbang. 5 minit naik dah sampai kat london, lepas beli sardin aku pun balik rumah.. mengarut kan? jalan cerita dalam mimpi memang selalu tak logik

2. Mimpi kawan-kawan tapi muka lain
Aku selalu mimpi kawan-kawan aku, tapi yang peliknya.. dorang akan nampak lebih hensem dan cantik dalam mimpi aku tu, serius! aku pernah mimpi seorang kawan aku dan dalam mimpi tu dia memang hensem walaupun kenyataannya tak hensem sangat pun. bila bangun tidor, aku boleh terus sangkut kat dia ..kiranya dia mengorat aku dalam mimpi la..hahahha...


3. watak aku dalam mimpi rupa orang lain..
pernah tak korang mimpi korang jadi watak utama dalam mimpi tu, tapi rupa korang lain..korang tau itu korang tapi muka korang bertukar jadi macam nora elena.. cantik aje..hahahha... Jarang aku mimpi, aku nampak muka aku..

4. Perkara yang terakhir
perkara atau benda last yang korang tengok/baca sebelum tidur, akan disambung ke dalam mimpi tapi akan dibawa ke jalan cerita lain..  Ini sama macam mimpi bersambung, contoh, aku nak sambung mimpi aku makan burger.. aku cuma perlu pikirkan sebelum tidur pasal benda tu.. nanti mimpi tu akan bersambung.. err.. selalunya burger makan aku..aku rasa benda ni jarang dapat bersambung..


p/s : arini aku nak mimpi bro ahmad ngan  skytech belog leh? hahaaha.. sudah! tengok.. nak wat gosip la tu...

36 KOMEN BERKOTAK BULAT:

miezah said...

ha3 ..
betul tu kb ..
mimpi ni mcm2 ..
selalu terbalik ..
hoho ..

faridah nazurah said...

sebelum tidur basuh kaki dlu tau KB. kang mimpi sapa lak mlm ni kang

sleeping_maniac90 said...

haha
jrg dpt mmpi x merepek..
slalunya mst y ntah pape adoii..

Danial Razak said...

dan lepas mimpi kan mesti tak ingat mimpi apa..kita tahu kita mimpi..tapi tak ingat apa..aku lah tu..
mimpi hanyalah mainan tido..hahaaa..=)

Azreen Shafila Abdullah said...

hahaha..lawak jer..

mimpi adalah mainan tidurr..
jgn lupe basuh kaki n muka b4 sleep :)

Ezad Skytech said...

haha...mana tahu boleh terserempak dalam mimpi ke nanti KB..heee~

Si Pujangga said...

haha.. da bley buat drama bersiri ni.. :)

Siti Nadzirah Zakariah said...

betul lah kak KB.. rasenye xpenah kot mmpi nmpk muke sndiri. hari tu mmpi kahwin. best wooo..;)

Nana said...

oh oh..mengarutla sume tuh..

SoLy SoLicious said...

nape byg org len muka len? pelik2..hahaha...

muhamad hanif said...

mimpikan mainan tidur, sebab tu semuanya pelikss kot ?!

alif haris said...

hahahha .. mimpi sy la KB ..ngah3 :D

hira said...

wah, panas gitu yang terakhir! hahaha :D

bungaitucantik said...

yg no 3 tu selalu terjadi coz baru lepas tgok citer or bce novel sampai terbawa2 dlm mimpi..mase bace pon da rase yg tu diri kiter sndiri~

Miscellaneous Smiles said...

harini sy tak bermimpi =(

GaRy™ said...

uish!! boleh pulak sangkut kat laki sebab mimpi... kah3!!

sha my heart said...

bukan kad raya la.. tapi kad yg sha create sendiri je. tak cantik jgn marah la. sha tak pandai bab edit2 ni.

Wanie said...

ahaha..mimpi kite lain kot KB..tak penah nmpk lagi hensem ke cantik, tak bape clear pun muke tu..keke

oo, nak mimpi blogger laki je..cer mimpi wanie ke..hahaha

iMBobo said...

kalau kb mimpi ezad tu maknanya mimpi ngeri tu! hahaha.. relax ezad jgn marah hehe.. :)

msredcheesecake said...

Hari ni nak mimpi brad pit ajak dating...hheee

Ezad Skytech said...

haha...cari gaduh iMbobo ni..haha~

kotak bulat said...

iMBobo: ahahhaa.. ngeri tol mimpi tu... :P

Wanie: lek je.. ikut turn la..hahahhaa

asamasin said...

apeponbolehhh.. :D

Bui Junaidi said...

kdg2 senyum sendiri bila teringat kat mimpi ni kan..haha..bui sll mimpi mengarut-ngarut ni..tp kdg2 ada makna tersirat mimpi tu..

el-janna said...

erkk tu mimpi ade jodoh kot!~~~

Afikah Aziz said...

eh ika selalu mimpi ade sambung2 haha,pe hal entah

fiq. said...

1 & 4 sangat betul, cume yg nora elena tu pelik, xpnh plak,huhu

selalu kalau mimpi best2 kan tertibe terjaga,,mula lah nak buat2 tidur balik,haha

Anif Abdullah| AA said...

sbenarnya kreatif2 mimpi kita ni..

jumpa orang pelik2..tempat best2..takde iklan..kita watak utama..hahak

Mr.Thinker@Ali said...

ada satu jaa mimpi yg x pelik, mimpi basah. hahaha. :p

yayath said...

hehe...malam nih nak mimpi la~~~bley x macam tu??haha

Cik Gee said...

mimpi tu salah satu tanda ada keinginan terpendam KB... =)

Khairil said...

mimpi yang deja vu!....pernah tak?...

sergeant keroro said...

mimpi alien la pulak, hehe XD

Norhisham Nordin said...

kb, aku jarang dpt mimpi laa... kalo mimpi pun mesti susah nak ingat balik...

LydSunshine said...

Ada satu lagi, kalo kita mimpi, kita nampak diri kita tgh buat apa, sbb tu bleh nampak muka kita jadi muka lain.

farhan said...

aku pun penah mimpi bersambung-sambung

Post a Comment