cara mudah buat kek chocolate moist

Assalamualaikum...
sesiapa yang pernah baca resepi yang aku buat, mesti tau yang aku tak suka buat sesuatu yang rumit.. aku memang suka gila-gila makan chocolate moist tapi mahal.. serius kek ni memang mahal! tapi sebab sedap, aku beli jugak..

Kebetulan semalam aku pergi shopping mall, aku jumpa sesuatu yang menarik! tadaa..

Tepung kek segera yang dah siap di campur adunan lain.. cuma perlu tambah sedikit bahan je lagi iaitu minyak masak, susu, telur dan air panas je untuk buat kek ni.. dalam ni disediakan tepung untuk buat kek dan tepung untuk buat topping.. peh, memang senang lah.. orang tak pandai masak pun boleh buat kek yang sedap tau, tak sampai 20minit buat kek ni, dah siap untuk dikukus/dibakar.

aku suka produk ni. serius! Rm7.90 je, tapi aku dapat buat satu loyang yang besar.. memang berbaloi lah beli.. korang nak buat jugak? cuba cari benda ni kat kedai, belakang dia tu ada resepi.. ni pulak web dia yang aku search tadi.. sini
kek aku agak tak cantik bentuk dia sebab kedudukan periuk kukus tu tak sekata, senget sikit.. tapi yang penting sedap ok! err.. aku ni dah macam duta produk ni pulak.. bukanlah! apa salahnya benda baik, kita berkongsi kan...

29 KOMEN BERKOTAK BULAT:

cx's said...

wah! menarik! thanks sudi share :)

Bro ahmad said...

nak beraya rumah kb gamaknya ni !!

diana said...

nak jugak...
akak pernah cuba buat yang
resepi biasa punye..
tak jadi pun..
tak sedap pulak tu..
nak kena beli baru sedap kot...
hahahah

si cantik sally said...

wah!!pandai masak..hehe..saye pon nak buat malam raye t..

alif haris said...

gilo terliur :D hehehehe

Aisyah Aina said...

nampak sedap...
murahnya..boleh cuba ni ;)

SoLy SoLicious said...

perghh...menggiurkan lah kb...heeeee

syafiqah @ syasya said...

ada jual dkt pasaraya besar x ? xpernah jumpa dkt sabah :(

cucu umie said...

hehe..nampak cantik jerkan ..hehe tpy umi ayie dh bt dh..

miErah halim said...

menarik ni KB..xperlu nak risau adunan terlebih atau terkurang..

faridah nazurah said...

kalau KB kongsi bagi rasa mesti lagi best kan? hehe bile nak bagi merasa nih?

Ezad Skytech said...

huuhh..tengah hari nampak kek pulak..(^^,)

ary anwari said...

sedap nie...huhu..nak sikit..:)

EYFAalias said...

Lazatnyaaa!

EiZaRaZiErYa said...

wahhh...bestnye...harus pg beli nih..mudah cepat n lazat..eheheh..

izzati jerr said...

perghhhhhh...sodapnyer..terliur tgk kek!! haha... slamat hari raya aidilfi3 KB!!!

asnizaziz said...

bestnya..ini boleh kasi try ni.huhu

josrevalution said...

isshh..Kb ni..jgn lah..btl puase nie..huhu..

Si Pujangga said...

wah nampak cam sedap..

sergeant keroro said...

nampak sedap wooo, huuu~

p/s : KB dah paham belum camne kempen tu?

shat said...

aku penah beli menda alah ni. memang sedang lah. proven sedap !

Fathiah Hamim said...

haha senang bebeno la ginii

iMBobo said...

alamak tertelan air liur plak, batal x puasa?hehe..

sleeping_maniac90 said...

terliur tgk kek coklat.... nyum3...

muhamad hanif said...

amboi,

perempuan mana boleh malas-malas.

kotak bulat said...

Bro ahmad :jemput2 dtg uma.. heheeh

diana:sdap ni.. kb yg xpndai pun rasa sng je buat

si cantik sally: tak pndai pun.. mncuba je

alif haris: lap air liur tu.. hahaa

Aisyah Aina:cuba jgn tak cube

syafiqah @ syasya: xtau la ada ke tak..

cucu umie: hehehe..ni untuk yg xpndai n pemals cm kb.. :P

miErah halim:btul2.. ikut je step dia

faridah nazurah: beraya kt uma la bru dpt rasa. :P

Ezad Skytech: hehehe..len kali kb pos mknn waktu mlm..

kotak bulat said...

EiZaRaZiErYa: tol... senang je nk buat ni

izzati jerr : selamat ari raya!

josrevalution : len kali jgn tgk time puasa .. :P

Si Pujangga: mmg sodap ni..hehhehe

shat : sedap n berbaloi..len kali nk beli lg

iMBobo : telan byk ke sikit.. :P

muhamad hanif: bukan mls la...sibuk je.hahhaha

Wanie said...

gile murah KB..berbaloi2..klu sedap tak rugi buat banyak2 sempena raya ni..

sha my heart said...

Uii, dah jadi chef pula.. hehe~

lama tak bake. ingat nak bake a cake jugak la.

Post a Comment