Aku ada blog jadi aku pandai mengarang

Assalamualaikum.. selamat pagi..
 aku curi-curi masa menaip entri ni sebelum pergi kelas..hehehe...ok, kawan-kawan korang tau tak yang korang ada blog? Aku? ada yang tau dan memang aku dapat rasakan ada yang jadi silent reader aku kan.. *sesi perasan*.

Aku nak cakap sebenarnya,sejak aku ada blog sendiri ni, aku sentiasa kena perli dengan kawan-kawan tapi aku buat bodoh je.. dah memang minat aku, jadi jangan menyibuk ok..hahaha.. Bosan pulak kena sakat pasal blog ni je, tapi takpe, aku tak marah cuma jangan jadi anonymous kutuk blog aku sudahlah ye..
Sejak kebelakangan ni, aku banyak dapat tugasan dari lecture yang memerlukan skill menulis. Contohnya kena buat laporan program, buku profail, proposal projek dan macam-macam lagi yang membosankan. Kalau bagi kerja yang mengira kan lagi best..

kalau kerja berkumpulan, bila sampai masa agih-agih tugas je aku mesti dapat bahagian yang aku perlu 'goreng-goreng' ayat. Nak tau ayat yang aku selalu dengar?
"kau kan ada blog, mesti kau pandai tulis punya ayat best-best"
reaksi aku.. errkk? aku nak goyang-goyang kan kawan aku tu, aku nak cakap..
" ada blog tak semestinya pandai mengarang!"
Lagipun blog aku bukan best pun sampai korang nak seksa aku mengarang macam aku ni teror benor, merapu meraban aku pandai lah.. kan?
Sekarang ni pulak lecture aku suruh join pertandingan buat kertas perancangan perniagaan pulak... ish.. makin banyak kerja aku.. ermm..nak tutup blog boleh tak? hahahah...

42 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Bro ahmad said...

biar bro je jadi admin sementara blog ni hehehee!!!!

sergeant keroro said...

haha, KB pandai mengarang cerita cinta :p

peachippo said...

hehe..jgan laa tutp blog lagi :P

bagi cik,cik lebih suke kawan2 tak taw..bebas skit nak tulis ape,takyah segan2...tuu cik gune name samaran je...hehehhehe

MIDA MIDOT said...

kalau ada blog ni mmg keluar isu mcm2 orang cakap tu cakap ni .dah minat kita kan :)

cik pip said...

teringin nk jdi pengomen entri number 1 kb..hope2 lh dpt..tulh terpkir juga mcm tu..

Fathiah Hamim said...

adehhh macam la kita neh tulis kat blog pakai ayat yang betul. -___-

missina said...

mereka jeles la tu sbb takde blog kan,,,hehehe

eRa97 said...

Erm, kawan era ade jugak yang tau dan tak tahu... Tapi, era taklah kena macam KB.... Tapi, betul kata KB.. tak semestinye kita ada blog, kita pandai mengarang. saye pun tak pandai mengarang jugak... ^^

p/S: sempat lagi update blog yea~~ he he he

Rai said...

rasanya menulis blog sedikit sebanyak boleh up kan skill menulis..tapi tatau la sbb tugasan saya tak mengarang..hehehe..

Afikah Aziz said...

jangan tutup hehe,wah lepas ni leh karang novel la plak hak3

Diana @ bilakukatacinta said...

Hi...slm ramadhan...betoi..tu..ada blog tak semestinya pandai menulis.. Menulis itu bakat dan kebolehan..

MamaEma said...

sanggup ke nak tutup blog ni?

Bui Junaidi said...

bui pandai mengarang,meh bagi dekat bui,bui tolong buat..hahaha..org ader blog ni kuat imaginasi rsnya kot..imaginasi merapu2..hehehe

selendang merah said...

alaaaaaa....cian kak kb..meh2 selendang nak tlong wat kan..^_^

josrevalution said...

betul KB..kalo ada anonymous bagitau je aku..aku carik sampai ke lubang ulat..haha...hapi bloging..

ainaa said...

nak tutup blog? ishh. janganlah ! biasela tu, dorang dah penat nt, dorang senyap la. :)

nini said...

jangan......hehehe....tak pe kata2 kawan2 tu doa....hehe...=D

Suhazli said...

huhuhu jgn tutup!! *ceh ayat syg benor la suh jgn tutup..keh3!*

msredcheesecake said...

betul tu...kalau msred tulis ikut suka je...grammar kemana seni ke mana...hheee

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

menulis mengikut apa yang kita tahu ...bukan apa yang kita mahu :)


excellence!

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

menulis mengikut apa yang kita tahu ...bukan apa yang kita mahu :)


excellence!

ArulchelseA said...
This comment has been removed by the author.
sha my heart said...

ok la tu.. org bagi kepercayaan. kalau org kata, 'harap je ada blog tapi tak reti menulis'.. ha, lagi rasa terseksa, kan? haha~

Syuxer said...

wat yang penting dulu..:)..

memang pun, ada blog x semestinya pwer ayat kan hehe..

tinggal dulu blog n settlekan tugasan itu..kan kena redo, bnyak masa terbuang nanti heheh

NasZ said...

isk2..jangan la give up..layan je. mungkin ada hikmahnya..

MOHD NASER.com

ir yien 9897 said...

haip jangan giveup dear
eget ang..hehehe

yien pun nak goyang2 kan badan mcm tue, KB buat kat yien

Honestly yien suka jer blog KB :)

Anyyss Shuhaimi said...

haha..pernah gak terkena camni...

Fadhilah cosmos said...

selamat maju jaya.. hee. sy suka baca2 jea. ;P

Anif Abdullah| AA said...

hahakk..bro ahmad no 1 komen tu..KB jgn berundur,eh biz planning?mmang kena banyak keje tu..huhu

NahDaTuLIzaH said...

Ha..slalu gek kene cenggitu..bab-bab mengarang mesti nak bagi blogger. Slalu alasan cik Izah "bagilah peluang non-blogger nak mengarang, biar multiskill." Hehehe

alif haris said...

alamak KB jgn tutup blog ! tak cool r cmni huhuhu

Wanie said...

hehehe..susah jgk ade blog ni ye..klu ade yg nak amik kesempatan mcm tu..KB jgn la ttup blog ye..dah xleh tgk panda nanti..:D

iMBobo said...

jgn lah tutup blog cantik ni...

Fad said...

nasib akk dah bis blajo...keh3

aRa ❤ aFiq™ said...

karang mgarut gak la sal krts perancangan pniagaan uh.. haha..

Marina shamsudin said...

pulak dah. gitu jadinya. tapi iyeekan aje. orang ada blog ni mmg pandai karang ayat. ekeke :D

Ezad Skytech said...

hee..yeke yg ada blog pandai mengarang..? entah la..den ni banyak merapu je bila taip entri..hee~

aimie amalina said...

haahha
lecturer tu cam taw je KB ni mang suke beloooog..hehehe
selmat menggoreng ye..kiki

Cik Gee said...

kb bahagilah mase leklok.. jgn lah tutup blog.. kurang sorg kepala senget.. x best.. hehe.. ^^

Nurasyiqin said...

ala..jgn la tutup blog panda nih..boring lah klu gitu..hik3..lantak p la apa depa nak kata..=)

abglan said...

Belakang parang kalau selalu diasah, lama-lama jd tajam...

Anak Wak Mail said...

sama..kadang2 kena bahan gak ngan kawan..haha..choii~

Post a Comment