Nak makan apa untuk berbuka?

Assalamualaikum...
hari ni kelas aku memang penuh sepanjang hari, letih seh! bila badan dah letih, mulalah mata aku paksa aku tidur. Sekarang ni, library kat poli ni dah jadi rumah kedua aku tau..aku suka pergi library!


Err, Aku tau mesti korang nak kata..
" Wah, rajinnya KB study kat dalam library" 
Ish, aku belum abis cakap lagi tadikan, library dah jadi macam rumah kedua aku sebab situ tempat tidur aku.. siapa tak suka tidur dalam library? kat situ sunyi pastu ada aircond lagi. Peh, terbaik!

ok, cerita lain pulak..
 Masa dalam kelas tadi, aku dengan member aku bersembang pasal makanan masa lecture mengajar. (jangan tiru aksi ini)
Pida : wei, kita nak makan apa berbuka nanti?
aku : kita makan KfC nak? teringin pulak
pida : Kfc? ish, orang kata tak elok makan kfc sekarang ni. makan benda lain la.
aku :  Yeke? ok, tak pun kita makan mcd je pun ok.. aku teringin nak burger ni!
Pida : Tomyam nak? lama tak makan tomyam kat kedai depan tu.
Aku : ala, haritu aku dah makan, lain lah pulak..
Pida : Makan chicken chop je la ek.. sedap gak tu..
Aku : Haah, sedap gak!

Kitorang pun sambung fokus dalam kelas sampailah bila kelas nak habis.. aku bisik kat Pida,
" Err, wei..kita buat nasi goreng je la ye"
Kawan aku terus pandang aku dengan jelingan tajam, aku pulak tersengih je la pandang dia..
bincang bukan main beria, last-last makan nasi goreng je.. bukan apa, duit tak banyak la bai! hehehee..

20 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Wanie said...

hehe..beriya je nak makan western..last2 nasik goreng..kalau wanie jd kawan KB tu pn jeling gak kot..haha

HasrulHassan [HH] said...

Erkk ok apa makan nasi goreng :P

ainaa said...

hahaha. biase dah tu. cerite nak hebak, ending nye biase je

SoLy SoLicious said...

nak cakap jugal..wah rajinnye KB ke library,..heee..
semalat berbuka..tomyam pun sedap pe..heee

cucu umie said...

hehe..untung makan dripada xmakan..hehee

Bro ahmad said...

ok la kb janji halal dan berkat hmm selamat berbuka puasa yea kb hmm

sergeant keroro said...

hehe, sengkek punya pasal kan :P

cik pip said...

murtabak sedap..jom mkn..hehe..

http://sepitsini.blogspot.com/2011/08/sifu-blog-aku-hebat.html

Acik said...

nasi goreng sedap wei ... acik suke nasi goreng! nak2 kalu acik yg goreng. heheheeee ...

Aisyah Aina said...

haha...bagus la...makan nasi goreng lagi kenyang :D

Fathiah Hamim said...

haha dari barat ke timur. =D

eiela said...

selera meragam ek. nasi goreng pun sodap..

Cik Gee said...

kepci ke mekdi ke tomyam ke, nasi goreng ke.. janji makan.. nanti kebulur lak kang.. hehe!

bungaitucantik said...

bukan apa 'aku neh sush ckit nak kuarkan duit' haha..selamat berjimat..aku pon nga diet duit, bw bekal jer wloupn tu nsi wktu sahur jer..huhu

Pak Pis said...

ok la tu...aku time kat Poli dulu time pose duit ade sikit sangat..aku beli kuah dal kat kedai mamak pastu aku gaul ngn nasik putih..waa touching aku kalo ingat Zaman blaja...aduss

Afikah Aziz said...

hahaa bukan men bincang last2 nasi goreng erk,xpe2 asal ade je mknan utk berbuka hehe..

selendang merah said...

hehe..nasi goreng pon sedap kak..

Suhazli said...

hahahah..plan pon kira da okey la tu.. :p

alif haris said...

hahaha .. kitorang salu rancang mcm2 .. last2 buka roti canai je ..har har ahr

Ezad Skytech said...

nasi goreng pon sodap la KB..hee~

Post a Comment