Trafik rendah? tak payah tension

Assalamualaikum...
tadi aku sempat berjalan-jalan blog-blog otai.. serius cemburu tengok visitor blog dorang! ada jugak follower sikit tapi visitor ramai.. itu salah satu kelebihan blogwalking kan.. dapat promosikan blog.. Dengki dengan blog lain? tak payahlah, bukan dapat apa pun..

Ada yang tension ke bila tengok orang yang datang blog kita sikit sangat?
Kan aku dah kata jangan tension!
Meh dengar cakap aku.. kau relax je.. traffik orang lain lagi tinggi, adalah penyebabnya tu..
 contohnya,
1. dorang mengadap blog 24jam, kau pulak sejam je sehari..
2. dorang ada masa 24jam sehari untuk pikirkan idea tulis entri, tapi kau pulak ada banyak benda selain blog yang kena fikirkan..
3. Dorang banyak masa tuk blogwalking tapi kau sempat singgah 5 blog je sehari.
4. Dorang boleh tulis entri guna handphone, tapi kau kena pergi cyybercafe tuk online

Hah, jadi kalau kau seorang yang busy dengan hidupan realiti kau, kau patut bangga sebab walaupun tak mengadap blog 24jam, tak pikir pasal blog 24jam, tak blogwalking 24jam, tapi tetap ada datang blog kau.. walaupun sikit.. Kau lagi hebat dari mereka yang 24jam mengadap blog!

Pendek kata setiap orang, situasi nya berbeza.. jadi jangan rasa rendah diri bila kau tengok traffik blog orang lain lagi tinggi dari kau ok.. blogging ini kan untuk kepuasan kita, bukan untuk tensionkan diri kita..
mudahkan untuk berfikiran positif..

53 KOMEN BERKOTAK BULAT:

zaty said...

setujuuuu!~~ :))

EYFAalias said...

eyfa dah malas nak amek port sgt dah pasal trafik ni. rendah ke tinggi itu belakang cerita. yang penting dapat berblog. hehee

syuha zulkifli said...

Ya ya ya, yakin diri sendiri =)

Cik Bell said...

rileks sudah..huhu ;)

muhamad hanif said...

tapi Zackzuhairi tu, tak mengadap 24 jam pun blog. Gila babeng juga.


wakakkakakaa !

GaRy™ said...

nice!!! gary pun selalu bizi sampai takder masa untuk blog... huhuhu~..

sleeping_maniac90 said...

betul3..
setuju ngn kb hehehe..

! ALF ❤ ! said...

HAHA , betul tuh :) sokong .

si cantik sally said...

haha..sabo la ..

eeh..ad kad raye nak kongsi tak?nak letak kat lam koleksi raye saye..:))

Anak Wak Mail said...

betul tu..tak semua orang ada masa 24 jam nak mrngadap blog..macam aku pon waktu bekerja nilah boleh bukak blog..mana yang sempat nak baca je baca..:)

Amiirah-Cassan said...

setuju !

Bro ahmad said...

trafik tinggi tapi komen seciput bro tension kb hahahaa cuba kira satu hari visitor berapa orang! lepas tu tolak jumlah komen..boleh buat analisis...tentu bestkan, cuba kb cek balik...hehehee

main matematik pulak bro hari ni..

macam mana kb boleh tau visitor blog tu banyak mana? ngeh ngeh

tia @ Ini Kisah Tia said...

kadang tension jugak . dah mengadap doplohpat jam masih jugak trafik biasa2 .. huhuu

tia @ Ini Kisah Tia said...

kadang tension jugak . dah mengadap doplohpat jam masih jugak trafik biasa2 .. huhuu

faridah nazurah said...

haha KB tak update tiap masa pun tetap ada yg jenguk blog yg ada panda nih :P

Luqeem™ said...

syukur je dpt trafik bnyk tu...

what goes around,comes around..:)

Cheyan said...

Ye..berul tu saya setuju..depa tu mmg dah hardcore..hehehe

Afikah Aziz said...

sokong KB hehe,dulu ika pun terfikir cmtu nape la sikit sgt yg dtg jenguk blog ika tp lama2 dah xkisah dan xtension dh hehe

yusuflaili said...

Salam;
ada betul juga kata KB ni..kalau kita ikut cara diorang alamat tak makan anak bini kita...

Rai said...

hehehe..payah jugak kan..trafik sikit tensi..bila trafik banyak kena kutuk ngan anon..tensi gak.. lepas tu trafik banyak..tak dapat BE dari nuffnang..laaagii tensi.. hahaha..macam2..

selamat hari raya KB..esok last day saya keja!!

sha my heart said...

tu la.. tak kisah sgt dgn trafik. jnji dapat kepuasan menulis - berblog

QueeN TerataI said...

betul.. betul... betul.. sya setuju!

jgn samakan diri kita, situasi kita dgn org lain...

Bui Junaidi said...

betul kata KB tu
atleast ada jugak org baca entry then drop komen pun dh memadai kan...

alif haris said...

memang tak yah tension KB .. chill je ;)

iMBobo said...

nak jeles dgn blog ni boleh x?hehe

Khairil said...

betul tu..buat apa nak tertekan dengan semua tu?...buat perhabis beras saja..

sergeant keroro said...

yeah, setuju dengan KB XD

p/s : kadang-kadang memang terasa camtu :p

masyiu said...

hahah...kembali ke dunia realiti dari maya..=)

Si Pujangga said...

btol2..

Ezad Skytech said...

kita blogging macam biasa je..lain orang lain caranya..tak boleh la nak ikut orang..kalau kita ni sepanjang hari je bz..mmg takde masa nak blogging..

aRa ❤ aFiq™ said...

oyeah.. suka entry ni.. :)

msredcheesecake said...

betul tu. akak dah lama terima hakikat susah akak nak traffic tinggi melangit sebab akak ada byk komitmen lain...tak dapat mengadap lappy 24 jam sari...

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

setuju ..berblog tuk kepuasan diri :)

peace!

Cik Baju Kurung said...

betul! cbk blogwalking malam je. siang busy. =(

lepak said...

setuju sgt2.....mengadap blog bila free ajer..sbb siang dah mmg bz dengan keje....at least ada jugaklah yg dtg blog walaupun cuma sempat update sekali sehari jer :)

WhiteIsLuvly said...

tak jeles sangat pun sebab kite buat belog untuk tulis, bukan nak cari followers. kalau ade yg follow, alhamdulillah. heee :D

Danial Razak said...

betul..berblog untuk melepaskan tension..bukan buat makin tension..=)

Ida said...

yeaahh sokong ;)

mindaKhayaLan said...

eh2...mudah la nk fikir postif..=)

cheqhaizan said...

setuju sgt2....malaihhh nak pikir huhu....macam2 nak kena wat...kadang2 x sempat nak update blog :)

aku said...

sokong giler!mls nk pk sgt..hoho

coklatberapi said...

sangat setuju..biarla kita bangga dari hasil apa yang kita lakukan...jangan ukur kemampuan orang lain sedangkan kta tak mampu lakukannya..;))

Wanie said...

hehe..thanks kb..kadang2 tensen gak trafik jap naik turun..
yela bukan keje dok dpn laptop je, nak blogwalking pn mase terhad..

janji puas..ye dak? :)

Saiazuan said...

tak kesah ngan trafik janji ada pembaca setia ;)

FARIZA AINA said...

yup..sy sutuju bangat dgn KB ^^

LydSunshine said...

Berblog bukan utk traffic, asalkan boleh merepek je dah cukup.

diana said...

jangan fikir sangt pasal traffic.
nanti tertekan...
akak tak kisah dengan traffic..
yang penting sehari komen mesti nak lebih dari 100..hahahahh..
sebab tu lepas update je akak ping entry kat mana2 group.
update pun kerap..bw je tak sempat..:p sehari bw sejam dua je..

apik pehe said...

hehehe..same la kiter..berblog tak kejar trafik sangat..kejar untuk cari kawan..hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

a'ah.. memula trafik jatuh teruk aritu tensen gak tpi skang ni xksah.. jnji ada pmbaca.. klau nk aktif InsyaALLAH lps raya,skang ni bnyak komitmen

sifu im said...

yes,aku x rase rendah diri..hehe

petuapakar said...

Tak payah nak jeles2. Tingkatkan kualiti blog. Pakar setuju ngan kotakbulat...hik3

fnd said...

ah sembang...trafiik dgn follower kau pun lebat juga.tension aku!kehkeh.

seronok sebenarnya tgk penulis2 blog yg berbakat

Cik Gee said...

blogging for fun and sharing. popularity? cuma kesan sampingan je.. ahakss.. ^^

Post a Comment