Pemberita berkepala empat

Pastikan kepala ok masa membaca..
peringatan! ini sekadar hiburan.. tiada fakta ok..


seekor burung telah terkorban setelah terpengaruh dengan kegilaan permainan angry bird. Terasa dirinya diancam oleh kepopularitian angry bird, maka burung tersebut telah nekad untuk membunuh diri bagi menunjukkan protes terhadap game tersebut. Persatuan burung sedunia telah mengistiharkan darurat apabila ada sekumpulan burung yang telah menjadi aktivis kamikaze (pejuang berani mati).

Pejuang berani mati telah membawa burung mergastua menjadi ketua backup  untuk melaksanakan program islamiah burung sedunia. Kumpulan ini membawa sepanduk berjudul 'aku ingin mati dan aku mahu merdeka!' . Persatuan burung memberitahu pihak majlis PIBG sekolah tamil dan kementerian pengajian tinggi sedunia tentang motif gerakan persatuan pembunuhan beramai-ramai bagi menjalankan peraduan mewarna anti-angry bird. Ramai burung mengambil bahagian dalam peraduan tersebut kerana peraduan ini menawarkan hadiah yang menarik untuk mereka yang memasuki rumah aku.

Peserta bola tonjol diwajibkan bogel dikhalayak burung. Iklan ditayangkan selama beberapa hari dan tahun bagi menyokong pembersihan kawasan abang mail skuter. Jesteru itu, kerajaan mengistiharkan burung-burung
wajib  memakai pijama pisang dan manggis serta ayam kampung masak kurtub beruang berlada semasa proses pengundian aktivis berlangsung di padang sepak takraw. Pengerusi siput babi membantah pijama itu kerana seksi dan menghairahkan. JKKK bersetuju dengan pengerusi siput babi dalam membangkang ayam masak kurtub beruang berlada itu.

Demikian projek naik taraf sistem burung sedut air dalam balang menggunakan batang PVC untuk menyedut lemak aku.  Burung berkongsi hari bahagia dalam minat membaca amalan mulia.
Sekian berita sukan, saya nak mandi wajib.      

P/s : berita dihasilkan oleh mata hitam, aku, lala, fika wicca. setiap seorang menyumbang satu perkataan dan inilah hasilnya untuk hiburan semua.. hasil memang merapu jadi diharap tiada yang pitam selepas membaca ye.. hanya hiburan~

28 KOMEN BERKOTAK BULAT:

~Sya~ said...

mandi wajib stlh kepala mereng ye KB...heheh

cucu umie said...

memang merapu lh juga..kehkeh bogel diklayak ramai kot..aishhhh

Niena Pengembara Ilahi said...

sebut sal angry bird, skang ni tgh syok dok main game tu hehe

asnizaziz said...

lepas baca, kepala terus mereng..huhu

diana said...

pening!

SoLy SoLicious said...

erk..?? ptut la ayat tonggang terbalik..ptut la..hahaha

ArulchelseA said...

tekejut abg baca berita ni..kena letak dalam blog mencuakkan abg ni.. hehe..

cx's said...

siyes je cx bace tau. tp cx tk fhm. ehheh yg first sentence tu cx phm. yg lain da tk phm. hehhe btw, nice effort :)

merahitujambu said...

apa-apa je la..=p..salam ramadhan

NasZ said...

hahaha..best2..

MOHD NASER.com

Fathiah Hamim said...

pening jap. =D

Afikah Aziz said...

tajuk kat atas mencuakkan,tp bile bace entry gelak guling2 haha :P

Norhisham Nordin said...

sedut lemak kb..? sroottt ssrrroooottt... erk! hahaha...

Bitter said...

HAHA! lawak betul..mcm takde kene mengena lah kb..weee..hihi :P

abghani said...

pening jugak memikirkannya

Anak Wak Mail said...

haha..jauh betul kau berimaginasi ye!

sergeant keroro said...

memang merapu, hehe XD

muhamad hanif said...

ok,

kau demam angry bird kankankan ?


selamat ber"game" waahahahaha!!

Anif Abdullah| AA said...

hahahak.. lawak seyh.. ^^

syaz@rozelt said...

haha..kelakar je angry bird dngan semangat kamikaze..hehe

josrevalution said...

x masuk akal pon..hehe....

iMBobo said...

byk psal burung je ni kb hehe

Ezad Skytech said...

haha..gelak guling2 baca entri ni KB..sedut air dalam balang guna batang PVC sedut lemak KB..haha~

Amiirah-Cassan said...

what tha ??? hahahhaa burung ~~~

Wanie said...

huwaaa..sabo je la cite ni KB..datang bace sebelum 1 minit berbuke..haha

Mr.Thinker@Ali said...

guahahaha! mandi wajib mmg x boleh blah. tergelak aku baca. dem funny here! you make me ROFL! :D

err, knp PIBG sekolah tamil? haha.

msredcheesecake said...

tak pening, tapi berkerut muka....ni citer politik ke? hheee

EiZaRaZiErYa said...

ahahah..xmacam berita berkepala 4 pon..macam sorang2 je yang buat..sebab selalunye..berita berkepala 4 ke bpe2 lah..mesty lagi merapu dari nie kB..huhu..ap pon..best! >_<

Post a Comment