Salahkah buat entri cinta?

Assalamualaikum..

Korang pernah buat entri cinta? biasanya perempuan lebih lembut jiwanya dan lebih romantik, jadi perempuan lebih terdorong untuk buat entri cinta berbanding lelaki..Betul tak?
Aku suka baca cerita cinta tapi aku tak suka baca entri gedik korang bercinta.. beza ke? err..ada bezanya tu..
apa bezanya?
Entri cinta : kisah percintaan
Entri Gedik cinta : Entri pasal masa korang dating, luahan cinta berahi korang pada si dia

Aku buat cerita cinta kan kebelakangan ni, aku ingat cerita tu kena kutuk sebab jiwang karat, err, bukan jiwang kot tapi bunga-bunga cinta, ramai ingat tu cerita yang sedang aku lalui sekarang, tapi maaflah sebab anda akan kecewa.. cerita tu adalah 50% benar dan 50% rekaan..

Bila kita tengah bercinta memang rasanya satu dunia perlu tau kita ada kekasih,  boleh..memang boleh.. tapi kalau boleh jangan kesemuanya.. Maksud aku jangan kesemuanya, macam yang bawah ni..
" Hari ni i happy sangat dapat jalan-jalan pimpin tangan,dapat korekkan hidung buah hati i masa bulan puasa ni.. ohhh...bahagianya i !"

Err.. aku memang tak kisah sangat apa korang tulis sebab blog korang kan.. tapi aku cakap ni sebab nak elakkan beberapa perkara...
1. Aku taknak muntah depan laptop aku
2. Aku taknak jadi anonymous kutuk entri tu.. (belum pernah lagi)
3. Aku taknak menghilangkan mood aku nak datang blog tu lagi
4. Err, aku takut aku harap korang berpisah pulak.
5. Yang paling-paling aku nak elakkan, Gelak berguling-guling bila korang berpisah nanti..hahahhaha...

Ok, kalau ada yang terasa entri aku ni kejam..maaflah sebab mengguris hati.. aku cuma nak kongsi sikit pendapat aku.. jangan malukan diri kita sendiri dari apa yang kita tulis tu ye.. sebab tu penting kawal emosi cinta korang bila korang nak bercerita tentang cinta.. lalala~


p/s : cerita cinta dalam diam akan disambung lagi atas permintaan ramai ok..hehehe..

32 KOMEN BERKOTAK BULAT:

nurAMALLINA said...

tak salah la KB, kita punya blog, suka hati la. :)

muhamad hanif said...

bercinta sgt pun tak elok kan,,


AHHAHAHAHAH

Asha said...

haha. betul betul betul.

mindaKhayaLan said...

adui kecik hati MK baca entry ni..huhu..rasa nak bom je belog ni...hehehehe..=)

Bro ahmad said...

entri setakat nak tayang bf ke gf ke bro pangkah je...muntah hijau jap...semua nak tayang ke??? mana privasi korang semua ni!!

JIJI YU said...

ae beza tu entry gedik ngn entry cerita..yg gedik2 tu aku jadi geli

Bro ahmad said...

citer lagi kb hahaa best2 hmmm

Fathiah Hamim said...

err nak gtau rahsia neh, fa tak kan baca entry cinta. huhuhuhu

cucu umie said...

ecehhhhh, ayie belom buang terbiat nak bt mcm gitu tpi kalo lepas nikah nty okay kot nak bt mcm gitu..hohohoh

NasZ said...

haha... actually, cara nak menulis kenalah tarik pendapat pembaca kita sekali. baru syok.

MOHD NASER.com

Lieyda said...

aduhh trseeeee tapi sokey. cheers :)

asnizaziz said...

sokong..boleh buat entry cinta tapi janganlah gedik sangat kann :D

Anif Abdullah| AA said...

eh ada lagi lor,boleh buat hidung berdarah gak.. hahak

Cik Gee said...

memang agak annoying la dye citer dye buat hape ngan bf/gf dye.. jln2, dating2, tapi mgkin pada dye blog itu just diari2 harian je. ape barang pakai buku skang kan? hehehe..

citer banyak pon x gune, nanti jadi kes si jejari tuh. x pasal2 je malu bile dah putus.. ops?

Acik said...

ekekeee
betul tuh, kisah cinta beza ngan kisah gedikz .. owwww!

iMBobo said...

hehe kb makin nakal lah hehehe

Aisyah Aina said...

betul...kalau cerita2 cinta tu boleh la layan tapi kalau pasal pergi dating tu siap dengan gambar2 lagi...memang meluat je :D

sergeant keroro said...

hehe, setuju! XD

sergeant keroro said...

nak sambungan, baik buat cepat! =P

Wanie said...

hehe..sekarang ni bile dah aktif berblogging dah belajar tulis entry yg tak bape nak jiwang..wlaaupun pun kadang2 tu jiwang gak..harap KB tak muntah dpn lappy..haha

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

aku pun tak suka orang cerita benda benda gitu ==" meluat aiii.

BiNtaNg HaTi said...

hehehe...setuju2, BH pun suka baca novel cinta juga..:)

Kyra said...

sometimes meluat jugaklah baca kronologi cinta orang kat blog. memang nak datang blog tuh lagi next time fikir berkali-kali laaaaa.

zieyzain said...

hahaha~,..muntah kat tandas ye KB,..haha~

el-janna said...

erkk kb kejam!

ainaa said...

tapi kre romatik jugakla kisah cinta KB ek? haha. paling tak faham sekrg nie, profile umur belasan tahun, status married. erk?

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

haha..x salah bah KB.. ngeh/. kalo Yana buat pasal mutiara cinta ja.puisi cinta.hehe.

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaaa .. gelak guling2 .. Tia tak lah sampai macam tu .. cuma , ada sesetengah perkara tu takkan kita nak cerita dalam blog kan . hok privasi , privasi kan ajelah ..

apik's said...

heheee.. nice! sokong!

Cik Baju Kurung said...

haha . kelakarlah KB. entah , kan ? korekkan idung buah hati pun nak kasi tau .

p/s : comel dah background yang sekarang nie ! =)

K.Zhariff said...

haha, apapun, mmg sye stuju dengan entry ni. :)

Mrs. ShuN Ju said...

Sgt setuju KB...
Tapi kan... lamer2 aku suka lak baca..
Cam ala-ala reality life tv lak..
Aku penah kan baca blog sorg pompuan ni kan..
Dalam blog tu sume entry asyik citer hal boyfie dia..
Letak pic suma...well, couple hangat 2 bulan bercinta...
Pastu kan... skrg ni..
Siap delete blog..fesbuk...
MYBE...
Putus kot.......

Post a Comment