Background raya untuk blog

Semalam aku ada buat background comel, arini aku buat background raya pulak.. header korang dah bertukar tema raya kan jadi apa kata background blog pun tukar bertemakan hari raya.. syawal kan sebulan..
contoh background raya, macam yang aku guna sekarang.. korang berminat tak? kalau nak tukar jugak, aku ada buatkan lebih ni..hehehe









  cara nak tukar background..
1. klik kiri dan save image
2.  Dashboard --> Page elements --> Template Designer
3. Background --> upload images tadi
4. Lepas upload tekan Done
5. Apply to blog.. siap!

 ok, aku da update cara nak tukar background.. kalau tak paham lagi.. cuba cari tutorial kat google ye..

Seharian kemas rumah sampai hidung aku dah merah ni sebab masuk dek habuk je.. err.. tapi curi masa kejap tadi buat benda alah ni.. best buat benda ni sebab senang je..


P/s : dah mula banyak sms raya masuk kat handphone.. hehe




23 KOMEN BERKOTAK BULAT:

aRa ❤ aFiq™ said...

wah kb skunk jdik pbekal background.. hehe

Siti Zaharah Adnan said...

btw, kotak nak tanya mcm mana nak tukar background erk?

faridah nazurah said...

hehe comel comel! geram... haha terer gila

halidaRahman said...

ambil yg hijauu tu k :D

SoLy SoLicious said...

lawa la..kreatifnye kb..heeee

~cik atin~ said...

slamat ari rayer....

Clara said...

Wah comelnyee... Mesti ada yg wat hak milik lepas nieh..

Takpe ke??

kotak bulat said...

Clara: mmg nak bg..tp sebelum amik, bgtau la dlu.. :)

RATU QASEH SAIFUDIN said...

comey nye!!..cik RQS nk amek ketupat kaler pink tu bole?..nk letak kat QQ?..bole?..

sergeant keroro said...

wah wah, rajin betul. XD

p/s : seo lagi la ni kan? :P

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia ambil satu yea kb :)

Cik Baju Kurung said...

bagus KB tanya . memang tak tahu pun nie. macam mana nak tukar background nie ? -.-'

Wanie said...

pehhh..banayk gile background KB buat..sume pun comel2 & warne i like :)

muhamad hanif said...

weewwiitt,

org malam raya buat lemang ke dodol ke, KB buat b.ground pulop.



wajaahahhaahah

Lieyda said...

lida nk satu leh x?

alif haris said...

aik nk jadi tauke background blog ke KB hehehhee ?

kotak bulat said...

alif haris: hehehe.. kegilaan namany ni :P

Yanaa said...

wah..comel3..selamat ai raya KB..harap syawal taun nie dirai dengan penuh meriah dalam kesederhanaan...:)

Cik Baju Kurung said...

oke KB, thanks ! =)

p/s : tak guna background yang ini. guna yang first hari tu .

[sutera kasih] said...

rajinnya KB edit background hehe

thanks for sharing ^^

Ezad Skytech said...

pilih3..macam2 kaler background raya ada ni..hee~

ary anwari said...

KB..ary aik ye..hehe..selamat hari raye :)

iffah said...

hai,BW..nk satu ye.yg ktupat warna peach.kreative!!keep it up.

Post a Comment