Kenapa orang boleh Unfollow?



Assalamualaikum...

sebelum aku mula membebel.. ketahuilah..aku menulis bukan kerana nama..lalala~ (lagu ramli sarip)
Aku rasa sejak kebelakangan ni aku perasan ada 2 ke 3 orang da unfollow aku..Macam mana aku tau? Adakah kerana aku mempunyai kepekaan yang tinggi? huh.. dah tentulah tak..
Aku perasan ada orang unfollow aku.. bila aku tengok bilangan follower yang baru saja naik tiba-tiba berkurang satu dalam masa tak lebih sejam..

Mungkin ada kekurangan pada blog aku..sebab tu dia unfollow..tapi buat apa follow kalau nak unfollow? kalau yang dah lama follow tu,aku pahamlah..mungkin blog aku banyak kekurangan..tapi..kalau kau baru follow tak sampai sejam, tinggal jejak je lak tu.."hit me back!" .. pastu aku tengok kau dah unfollow..

Bila ada orang baik hati follow aku, dengan pantasnya aku akan terus guling-guling pergi ke blog tu..
Jadi aku nak cakap pada yang unfollow aku atau yang bakal unfollow aku.. *menaip sambil kesat air mata*

Bila aku datang untuk pertama kali kat blog kau tu, percayalah aku akan segera baca entri terbaru dari kau sebelum aku tekan button follow..
tapi ada sesuatu yang menghalang aku dari follow kau..

Entri pertama kau pasal kau berjalan dengan kekasih kat taman bunga.. kau cerita kat entri tu yang kau merajuk dengan dia sebab dia taknak korekkan hidung kau..lepas tu dia pujuk kau gak dengan bagi kau korek hidung dia..
Reaksi aku bila baca?

Apa yang aku patut balas pada entri macam ni? adakah?
"sweetnya korang korek hidung~" err...tak mungkin..

tapi aku tak kejam..aku cari entri sebelumnya..
Pendek je entri kau yang ni.. kau tulis..
"bb, i sayang kat u selamanya.. u jangan lah marah i lagi... i sayang kat u cangat-cangat..
demi cinta kita, i sanggup terjun dan tersepit kat tepi bangunan.."

reaksi aku?


Maaf lah...aku tak sanggup nak baca lagi entri-entri kau yang lain...

entri kau yang ntah apa-apa..asyik-asyik pasal si dia..ditambah dengan macam-macam widget kat blog kau tu.. aku rasa kau dah boleh buat pameran widget kat blog kau..

bagi sestengah blogger, mesti akan cakap..
" kau follow je lah dia..pastu tak yah lah datang lagi.."


Kalau aku nak buat macam ni, memang boleh..tapi maaflah.. aku suka pergi ke blog yang aku dah follow.. jadi aku takut kalau entri cinta kau keluar kat dashboard aku, dan aku terpergi blog kau..aku takut aku tak dapat kawal diri dari unfollow kau..

sesungguhnya unfollow itu lebih menyakitkan dari takde orang follow.. 


p/s : maaf atas kata-kata yang kasar..kata-kata yang kasar ini terkeluar mungkin akibat aku baru lepas makan ayam percik..*eh..ada kaitan ke?*

35 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Liyana Zahim said...

Xpe.. Biarlah dorg nk unfolow.. Kekdg kite taley wat org suke kat kite.. Chillll!!

lella lala walaa said...

btul3 .. tp KB, ignore la pasal diorg .. sorang xske, tp beribu raban ske KB .. kn ? kn ? :)

keep it up KB .. peace ! :)

said...

wahh ayam percik! bestnye! hehe,,hurmm, memang sedih bile ade orang unfollow....

T__T

Jiejah Gorjes said...

ahkak suke giler ngan entri ko ni nokkk hak hak hak..

betul2...blog berbentuk perjalanan percintaan kami...sori la kalo retis nak gak tau kan...tp non retis ni perlukah???? pastu deko2 yg bleh buat my lappy hang seminit dua..hanginnnn okeh!!!

mushroom said...

hahah xde kena ngena dgn ayam percik :P weh, lawak lah yg pameran widget tu huhu. ko jgnla sedih2. aku pernah rasa. tp sorang jela :P

saya eqa ikram said...

huhu.. eqa suke bce ebtry KB.. ta yh pedulikn je la dye 2.. keep writting :P hehehe

Syuxer said...

emm bagi saya kan..

saya x ambek kisah pun pasal follow ke unfollow..janji dia x kaco hidup saya..

kalau dia cam dalam kes KB, huhu memang sakit hatila gak..entri camtuh je konfirm berdarah mata dok bacanya..huhu..follow ajela n biar aje..coz itu saya x pernah ambek port kat latest entri kat dashboard tuh..just ambek tau entri2 follower dalam bloglist kita je..:)

aRa ❤ aFiq™ said...

hahaha.. blog ara lak cmne KB??

...Minah BluR... said...

blog MB pon ade org unfollow..
sedyh wooo...
caitt.. tunggu la balasn dorang muahahaha... kejam tak>

aidamohdnazib said...

fuhhh..rileks rileks..buat orang, nanti orang lain balas balik..chill je lahh :D

bungaitucantik said...

nk unfolow jgak lah!

sergeant keroro said...

hahaha, blog keroro pon ada jek orang unfollow.

dah la kero ni lambat nak balas jejak, kumpul banyak2 dulu baru balas.

tak kisah pon,

bak kata pepatah alien, sorang pergi sepuluh datang. keh2

p/s : kero tak jalan ikut dashboard dah, dah follow 2 ribu lebih, tak larat nak usha satu2 :P

EiZaRaZiErYa said...

ermmm..betul 2 kB~ ape yg kB ckp 2..sumenye btl~ zie p0n pk cm 2 jgk~ ermm~ saba jelah~ klw yg unfollow 2 bace entry nie~ dy terase sndri lah~ biarkan~~~

Chegu Zubir said...

xpe3./..rilex satu pergi 100 datang

hehehe

jemputan menyertai
Segmen "Blogger Promote Blogger"#1

Bui Idzra Ryn said...

perkara biasa tu my dear kb..takper..kalau sorang unfollow,insyaallah 5 org akan dtg follow..janji kiter maintain buat entry best2..

Azreen Shafila Abdullah said...

sokong post n 100% lah
jgn give up eh! n lah dugaan dlm dunia blogging :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

KB , kasi ignore sudah . jangan sebab depa yang unfollow tu , mood ang hilang nak berblog okeh :)

Roza Ami Nanomiya said...

aku x follow sesiapa pon
jd jgn risau aku unfollow sesiapa
haha

Khairil said...

biasalah tu...kadang2 depa punya alasan tersendiri...biaq pi kat depa...hak depa...

ada follower pergi lepas tu nanti ada follower lain yang mai...

makan ayam percik tak ajak kami pun...

zarulfarhana said...

entry blog saya cm na la..tp xda la i syg u tue..hheheheh

Amiirah-Cassan said...

eee, buat pe dia penat2 folo kalau dia unfolo lepas tuh ? heran ! haha blog best mcm kb ni dia buat xbaca je kot . huhuh rugi la dia xbaca entry2 kb haha xpa, ada ramai lagi follower lain ! hehe :)

ArulchelseA said...

ada jugk unfollow ye..mcm mana nk buat unfollow ni..pk cik tk brapa paham la mk cik..pk cik nak unfollow la sorg ni..hihihi

Siti Arfah said...

Em manusia awk . . Mmg mcm2 jnis perangai. Sbr bbyk ye ngn insan bernama manusia . . ^^,

Addin said...

err biar kan je ;) janji ada je orang lain yang nak singgh kn .

ika said...

tak yah layan org yg unfollow ikut ske2 aty nie...ngeks je!

harrazdani said...

kalau dia dah follow...follow jer laaa...ambik hati...KB kan budak baik

*najiehah_narawi * said...

0ke , awk KELAKAR lar,.. HAHA! :D btw, sy stju sgt tu,.. thumbs up! :)

apik pehe said...

hehe..terlalu berterus terang mek ni..LIKE..hehehe

Syukri Kamaruddin said...

eheh...sebelum follow kena baca ar dulu blog tu.. follow bila minat je la.. ni ada unfollow2 plak..masa follow xnk ingt..

TYNTHA LANA said...

hamek ko pada yg unfollow tu,hahahaha.

Wanie said...

hikhik..klu dah btol x minat blog 'die' xpela x follow pn..
bg sy kejam sgt klu unfollow..
kecik ati 'die; klu 'die tau..=)

Namee Roslan said...

sesungguhnya unfollow itu lebih menyakitkan dari takde orang follow..

itu statement cool gila :D.

wey betul, rasa kecewa gak bila ada org unfollow. saya pun selalu org unfollow.mungkin tbe2 rse menyampah dgn kita kot. ceh!

shiela said...

huhu,am i one of them?because u didnt follow me back T_T

kaizen said...

sokong!!! entry yg geli2 pasal diri sendiri n bf patot simpan jer.. or privatekn jer blog tuh...

sudi2 jom la singgah sini... kaizen & Urban-or-Disaster

mindaKhayaLan said...

ala..ciannya dia...sbr ek..sorang unfolow 10 orang dtg folow tau..hehe..

nak bagi kad raya ni...jom singgah blog MK..kihkih..

Post a Comment