Buffered Earning dah jadi Metered Earning..

Assalamualaikum...
Adakah aku dalam kesedihan? hahahh.. *eh, gelak pulak*
Pagi tadi aku kat earnings nuffnang aku.. bila ditengok, aku nampak buffered earning aku haritu dah jadi Meterd earning..
Tapi ilmu aku pasal nuffnang ni memang sikit sangat la, jadi aku pun google cari pasal benda alah ni.. baru aku tau yang kalau traffik tak memberansangkan, BE tu akan jadi ME dengan cepat.. waaa... kenapa la time aku rajin dan banyak idea, nuffnang tak bagi aku BE? *banyak songeh pulak aku ni*

Nasib baik nuffnang bagi aku lagi satu BE.. huu... terima kasih ye abg nuff... 
korang.... cuba KLIK SINI ... hahaha..

P/s: pas ni nak buat 7 entri sehari la.. lalalala~

28 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

haha... sama la KB..BE pon da jadi ME..abis da takde BE..haq2~

jgn dilayan sgt cik nuffnang tu...haha...baik blogging mcm biasa je...lagi best..(^^,)

muhamad hanif said...

aku failed kalau pasal nuff ni.


AHAHAHAHHAHA

kotak bulat said...

@Izzat Nazmi Saiful Bahri hehhee.. bila dilayan jd serabut la kan.. :P

josrevalution said...

wah..berapa lah pndpatn meter kow bulat?hehe...kb sebenarnya kalo dikira betul2 berapa nuff byar mengikut trafik..kalo ikut kiraan mat:200 vst unik x 00.05=rm 1,so kira2 lah kalo lebih brapa da..n mengikut pengalamn sy,kempen yg akan berjalan d setaip blog paling lewat 15 hr..n paling cepat hbs 1mggu..jadi KB kena slalu cek akaun nuff tu bila ada aje kempen..terus berkerja kuat cari traffik biar smpai lebam..haha..1000 perday lagi lmyan..

kotak bulat said...

@josrevalution gitu ek...err..mmg jarang la nk check nuff ni.. :P semiggu sekli kot bru bukk..

Syuxer said...

bukan teori macam semakin high trafik semakin lambat ia akan jadi metered earnings..bukan2..

iklan tuh ada had tempohnya ada 15 hari ada sampai 1 bulan..

kalau kita dapat iklan contoh motor trader contoh ia start 1 julai kan..sekarang dah 16hb so ia just run selama 15 hari je..KB baru dapat iklan neh 3 hari lepas kan..so ia just run 3 hari je..memang xde luckla..

apapun nuff dah bagi be baru kan..:)..hope be neh kekal lama n KB kena bw sampai pecah motherboard hahaah..;p

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

@kotak bulat

haha...betul tu KB...kalau sesekali tu check jugak la cik nuffnang tu...kalau tak check nanti merajuk pulak cik nuffnang tu...heee~

kotak bulat said...

@Syuxer bru perasan kb dapt BE tu sejk 1 julai.. :P
kb yg lambt bukk..hehehe..

ArulchelseA said...

ermmm tahniah..tk kisah la pa pe pun..janji dpt bnyk blanje pk cik burger dah la..kih kih kih

Khairil said...

hmm...dapat cash-out nanti boleh belanja saya makan tosai dgn burger mekdi yer....

Bro ahmad said...

tak faham la cik nuffnang ni..tak boleh masuk dashbord..off line ke?

zarulfarhana said...

hhahah xthu benda apa nie...hheheh

harrazdani said...

setuju dgn arulll....dapat banyak nanti boleh llaaa belanja kami...huhuhu

myhatiku said...

aha..xpe,ade rezki ade lah tuh..abg nuff??kacak tak..keh3

tia @ Ini Kisah Tia said...

takpe , nanti dapat lagi tu KB . chill :)

SYAF said...

syaf dari memaula berblog sampai sekarang nie memeng tak tahu pasal nuff nie... macam mana nak up kan pendapatan ke nuff nie.... :(

kotak bulat said...

@ArulchelseA jgn ckp burger je.. nasi ayam pun mkcik blanja tau :P

kotak bulat said...

@Khairil hehehe.. byknya kene blanja..lg nk pe? :P

Bro ahmad : tak leh msuk dashboard? cmne tu?


harrazdani : wahh..sume kne blnja..bankrup la.. :P

Acik said...

7 entri sehari! tabik!

Nurnajwa said...

Ok la tu kn, drpd tade :D

Fathiah Hamim said...

metered pun metered la ekk

diana said...

akak dulu sehari buat 7,8 entry satu be pun dia tak bagi..
sekarang sejak ada masalah feed ni
sehari akak buat 3,4 entry je..
terus dapat be...
heheheh...
jadi sampai sekarang betul la be yang kita dapat cuma nasib je..
bukan dia tengok sangt pun traffic la apa..

Bui Junaidi said...

bui dh malas nk fikir pasal nuffnang ni,kalau ada,adalah..kalau takder anggap jer belum ader rezeki..sbb kalau fikirkan sangat,boleh jd tensen pulak..lagipun tujuan berblogging pun bukannya nk kejar iklan nuffnang tu pun..(ayat pasrah..kui..kui..)

msredcheesecake said...

Kb,
Jgn sedeh...pas ni buat entry byk2 sampai muntah...hheee...cepat dapat hasil....

Подтверждаю said...

as salam..
adei..pakcik takde iklan. maka..
iyakan je. hahaha~
oo..kena selalu aktif la kiranya nih.
hohoho~

pelik juga nuff nih

Wanie said...

kalau buat entry banyak2 ade can eh nak dapat be..hehe

nuff kedekut btol ngan wanie..
die tak pandang org lame kot..huhu

bungaitucantik said...

xpaham aku ngn nuff neh~

sergeant keroro said...

nuff pelik, haha XD

p/s : kero dah takde BE, semua dah ME T.T

Post a Comment