Kakitangan Kerajaan tak mesra alam.

Assalamualaikum..

aku tak maksudkan semua kakitangan kerajaan, tapi aku maksudkan apa yang aku lalui pagi tadi.
Pagi tadi pukul 6 pagi, aku pergi hospital, emergency wad memandangkan aku dah tak tahan sakit.
Bahagian dalam telinga aku bengkak, tutup lubang telinga ni. Sakit tu sampai ke otak dan gigi. Aku tak tidur pun malam tadi sebab tanggung sakit ni. Sebab tak tahan sangat, terpaksa pagi tadi aku pergi hospital.

Aku tahu lah dorang tunggu masa je nak balik rumah, tapi tak patut layan aku macam nak tak nak je.
Aku datang nak daftar. takde senyuman langsung kat muka attendant tu.
Takpe, aku paham kau penat.. Lepas tu kau tanya aku, "kenapa datang?" agak kasar.. tapi aku tak kisah..sebab kau penat kan.. Kau minta Ic, aku bagi Ic.. kau tulis kad tu slow gila mengalahkan budak tadika, sekali lagi aku tak kisah,aku paham kau penat.. Lepas tu kau baling Ic aku tu kat aku! Peh! panas hati ni beb! Susah ke nak bagi elok-elok? Aku bukan datang nak mintak duit kau kan..

Sakit kat badan aku ni, sakit lagi hati aku..

P/s : nak pergi rumah atok. Nak ugut atok belanja makan.. Jom~

20 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Aisyah Aina said...

jahat gila nak ugut atuk...hahaha XD

.m y z. said...

uish! kenapa tak baling balik dekat dia? +__+

Anonymous said...

harrazdani- masalah kakitangan kerajaan yang tak mesra pelanggan ini adalah berpunca daripada penyeliaan dan pemantaun yang lemah.

Scarlett O'Hara said...

Kaki tangan yg cam tulah yg merosakkan nama baik org lain.Kerana nila setitik abis susu sebelanga.Pernah kena jugak di Hospital KTerengganu.Sebab tu mintak maaf kalau suruh gi hospital kerajaan.Menyampah!

EiZaRaZiErYa said...

huhu...dasyat~~
zie pulak pernh kne ngn akk kedai 2..
zie msok2 kdai dy..dy pndg cm nk crik gado~
n dgn rude nye "nak ape..?" aduh..cm nk gado~
gile kentang btl.. pangkah akk 2..xmo pg kdai dy ag..ahaha

wink3 >_<

~HanAlia said...

sokong sgt2 entri ni....

Laili said...

alahai..kesiannya. seorang sakit & seorang lagi tak sabar nak balik kerja. moga cepat sembuh ye..

* saya kakitangan kerajaan juga (cikgu). nasib baik bukan kisah cikgu ye :)

HaNa Hani said...

gile ganas nak bling2 ic...
ptot same2 phm la kan
sabo jerla

kotak bulat said...

@Scarlett O'Hara td pergi hospital kerajaan sebb klinik tak bukk lagi..kalau tak,mls rasanya nk pergi

kotak bulat said...

@EiZaRaZiErYa menolak rezeki btol akak tu.. ish.. budi bhasa tu memg pnting sebenarnya..

kotak bulat said...

@Laili kb tak tujukan untuk semua..tp budi bahsa tu kena ad..tak kira lah kerja ape pun

GEMUKituMENARIK said...

dekat putrajaya ke ?

kotak bulat said...

@GEMUKituMENARIK bukan...

Syuxer said...

kalau yang x mesra2 neh..ni mesti kerja bukan dari hati..x lama lagi mampus dia punye integriti..aku rasa minggu depan mesti dia kena maki kaw2 ngan orang tua..InsyaAllah..

kotak bulat said...

@Syuxer dia ni memg dah tua pun.. tu yg lg sakit hati..

nini said...

sila bersabar yer cik kotak...tapi senang je cara nak handle....pura-pura tanya fullname dia, kalau dia tanya nape, cakap nak wat aduan...hihi.=p

kotak bulat said...

@nini
hehehhe..lain kali lau jd lg, blh gune.. :)

ShErA said...

shera pernah juga kena dengan kakitangan kerajaan ni... geram memang geram tapi, buat tak tau je la.. malas nak panjangkan cerita...

kokser kokdam said...

apsal xsound trus..? hak pelanggan..

kotak bulat said...

kokser kokdam : tgh sakit... tu yg xsound tu..

Post a Comment