Pelajar sekolah jadi tak bermaya. Kenapa?

Assalamualaikum dan selamat bergolek-golek di hujung minggu..


Hari ni hari ahad, bermakna esok hari isnin kan.. Kenduri khawin pun nampaknya dah berakhir dah..
Aku nak tanya korang yang dah habis sekolah.. Korang perasan tak hari ini pelajar sekolah seperti tak bemaya. Malahan ada yang macam nak mengamuk je hari ni. Kenapa? 


 Biar aku jawab.. Sebab cuti sekolah dah berakhir! esok dah mula sekolah rupanya.. kejap rasanya dua minggu ni kan.
Pelajar yang bersekolah berhampiran rumah mesti tak terlalu emosi sebab tetap berada di rumah kan. tapi bagi student yang duduk kat asrama pulak, mesti rasa macam nak menangis sebab kena tinggalkan rumah dan family.
Aku dulu paling liat nak balik asrama bila dah habis cuti.. seharian aku bergolek-golek kat rumah sambil tengok jam je.. Jam pulak tiba-tiba macam laju je bergerak.. nak suruh aku balik cepat lah tu.. *salahkan jam pulak*
 AKu tengok kat facebook, pelajar sekolah post status yang sama..

" Dah nak abis sekolah ke? OMG!!"
" Malas...malass...malass nak sekolah"
" Aku tak nak balik hostel. noktah!"
"demmm... hate school"

"Bom...bom...aku nak bom! nak bom sekolah!!" err.. ok..ni aku yang reka.. Apa-apa pun, kepada pelajar sekolah.. selamat kembali ke sekolah.. belajar rajin-rajin ok.. aku cuti lama lagi.. *sila jealous..*

p/s : kfc memang sedap.. *tak de kaitan*

21 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Khairil said...

kalau macam tu budak2 sekolah tak payah di beri cuti sekolah panjang-panjang...hehehe

Aisyah Aina said...

nak bom sekolah jugak la! haha...

kotak bulat said...

@Aisyah Aina nak bom jugak..hehehe..silakan..

harrazdani said...

bukan budak sekolah jer....cikgu pun sama...nak yang mengajar di kapit sarawak...dua hari nak balik sana dah layu semacam jer...hahahah

ArulchelseA said...

malas nk tgok cikgu skit kepala..tu diaorg tk nk ke sekolah...diaorg kesian kat cikgu..kih kih kih

EiZaRaZiErYa said...

ahahhaaa....btl lah 2....cian je tgok dak2 yg kne sek sok~ yg duk asmra lah t'utme nye~ huhuhu...
kite skg bolelah appy...esok ite nk kne start blaja blek~ gelabah cm dowang ni jgk~ muahahahaa...

M Fizan said...

hahaha..kesiannn....gelak kuat2 kat budak sekolah :D

kotak bulat said...

@EiZaRaZiErYa err... tol gak ek..nti bile nk msuk blaja lek..kita yg meraung pulak..hahaha

shiema sufian said...

selamat kembali ke sekolah ye budak sekolah :)

abe long said...

cuti sabtu ahad dh cukup

Nurnajwa said...

Ahahaha XD Kita ske what nk pergi sekolah :] Sekolah best!

Jahidih Saili said...

haha..adoooii..sy dr dulu mmg liat nk balik skolah..bila masuk U msh ttp sama..kdg2 tu lewat balik sampai seminggu..prnah smpai 2minggu..haha

Syuxer said...

hahaha kesian kat dorang ye..keje sekolah berlambak..mesti malam neh kalut nak siapkan kerja sekolah heheh..

apapun yang bestnya dapat jumpa balik ngan member2..:)..boleh ponteng2 lompat pagar heheh

gedek! said...

Kotak bulat?

Haha!

Cool name for a blog!

serious!

hana sudradjat said...

dulu saya pun selalu susah nak balik hostel.smpi ada skali tu menangis dlm flight.hahahaha.

miss.Addin said...

dulu tak nak pergi sekolah salah satu sebab kerja rumah tak siap ! haha cuti memang jarang la nak buka buku .

alif haris said...

haha .. seb bek sy da habis skolah .. kui3 :D

bungaitucantik said...

haha..kita bako jeW!!

vampire's lovex said...

budak sekolah memang begitu,,,suka cuti je,stat sekolah da mengamuk..haha

kokser kokdam said...

cekgu pon berkire2 jugak bile cuti da abes.. eheh

.m y z. said...

haha selamat kembali ke sekolah wahai adik2! ziema cuti pun lama lagi. wehuuu~

Post a Comment