Boboiboy itu berhantu

Assalamualaikum..


Harini hari ahad.. korang tengok tak cerita boboiboy? Aku rasa korang mesti tahu yang cerita ni dah diulang tayang banyak kali! Ada 3 episod je pun *kalau tak silap aku la* . Episod seterusnya bulan julai nanti baru keluar. Kenapa aku cakap boboiboy ni berhantu? Sebab bapak aku iaitu En.Ali yang dah berumur 50an tetap setia duduk bersila depan tv untuk tengok boboiboy! bukan sekali je.. tapi tiap-tiap minggu.. aku ni pun takde lah sampai nak mengadap boboiboy tu berulang-ulang kali. Siap dia boleh gelak-gelak lagi tu walaupun cerita tu dia tengok tiap-tiap minggu.. memang ber'hantu' cerita kartun ni...hikhikhik...


Bapak aku ni memang lain dari bapak-bapak orang lain, sebab perangai dia tak macam umurnya.. *kembang hidung bapak aku kalau baca ni*. Perangai bapak aku kadang-kadang macam budak-budak, kalau kawan-kawan aku jumpa dia, mesti dorang terkejut punya.. sebab bapak aku muka garang tapi perangai tak ikut muka pun.. memang dia terbaik! ramai gak kawan-kawan yang jealous sebab bapak aku best katanya.
Aku nak ucap jugak... selamat hari bapa!

p/s : sokong animasi tempatan..dan buah-buahan tempatan..

32 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Mama AA's said...

akak lum penah tgk lagi... best sgt ke?

CiK QiQi said...

suka dgr lagu boboiboy..hahaha.harap2 lepas nih ada plk cite guguigurl..eh cam pelik je bunyinye

Aisyah Aina said...

boboiboy memang best....tak kira dah besar ke kecik semua suka tengok...

yeah! sokong animasi tempatan :D

myhatiku said...

a'ah..banyk kalo kot ulang..lagi2 tuh..aha..:D

EYFAalias said...

eyfa ta penah tgk cerita ni. ahaha. tgk iklan ada la. :P

kotak bulat said...

@Mama AA's cube akk tgk.. best gak cite ni..
@ CiK QiQi guguigurl? memg pelik pun..hehhe
@ Aisyah Aina betul..terbaik! *tiru atok boboiboy*

myhatiku : da tak terkira da bnyknya..

Syuxer said...

wahaha itu namanya bapak kotak bulat sungguh sporting n boleh dibuat geng..:)

selamat hari abah..:)

ArulchelseA said...

baru pas tgok td.kihkih kih

syud@_ramli said...

yeke best? nak try la tgok nnti.. hik22..

zarulfarhana said...

nk tgk bapak kotak bulat boleh...
nk tgk grang ka

kotak bulat said...

@ArulchelseA kan betul org tua pun mint crita ni.. :P

@ zarulfarhana nk tgk? click yg En.ali tu

EiZaRaZiErYa said...

ehehe...ni kes muke legend~ aty kiut lah ni~ ehehe...zie tw cite 2 pon..mse cuti ry 2...ank buah zie bkak tgok cite 2...n dowang sbut2 sgt boboi boy ni~ ehehe...wink3 >_<

♥Lady Ainaa♥ said...

hehehehe..xpernah tgok cerita 2 but tahu la serba sedikt..hehehehe....apepun, selamat hari bapa 2 ur dad..

Bui Idzra Ryn said...

mcm nama bui kan..nnt bui nak tukar nama jadi boboybui..best nyer bapak KB,layan kartun..

sergeant keroro said...

macam best, hehe.

sempat jugak ye XD

selamat hari abah :)

Roza Ami Nanomiya said...

aku pun layan
haha... lawak ah citer ni
kan best kalau ada movie dia gak

kotak bulat said...

@EiZaRaZiErYa mcm jambu..hahaha
@ ♥Lady Ainaa♥ lau tak pernh tgk..kne tgk tau..

Lieyda said...

memg berhantu.best gile cte ni haha

sha my heart said...

ye ke? tak pernah tgok lagi la boboiboy tu..
prnah dgr je..
bila, pukul brpe, n tv mana?

...Minah BluR... said...

HAHA tak pernh lak tgok citer tuh...
prnh tgk sekilas je.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

entah la,br je sampai tanah air seminggu anak2 sis dah layan citer ni,siap beli cd lagi tu.aduhh sedap sgt ke citer ni?

kotak bulat said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) best jugak la...hehhee.. sis try la tgk sekali..

Anyyss Shuhaimi said...

cite ni best kan? layan gak kalau adik tengok..haha

apik pehe said...

hahaha..orang tua pon minat gak citer tu..hahaha..kim salam kat abah tau

Srikandi Cinta said...

xsempat nak tengok plak hari nie..

haha, guling2 bace crite pasal incik ayah tu.. selamat hari bapa!

aRa ❤ aFiq™ said...

wah.. dasat.. ara pown xpnh tgk boboi boy uh.. hee

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pnh tgk sekali aje =)

blogtube said...

boboiboy... memang best 'aku sendiri pon leh terjebab tengok!' ahahahha... tp byk episod juga dah tertinggal... apa pon kartunis nie menarik mcam upin & ipin juga...
;thumb up; untuk artikel kamoo menarik!!

ronda ronda bersama kotak bulat@myobw...

k a k L a m p said...

comeii kot en boi nih hahahahha

syiela said...

boboi boi mmg best.. Terbaik... dh jd trademark ank2 akak

mazeermohamad said...

hehe! lawa la! keep it up!!

Korang check ni.. EXTREME PIERCING FOR GOD LOVE!!!!!

^baju kurung^ said...

haha..syok ngat bapak ko

Post a Comment