Berani kau nak kritik blog aku?

Assalamualaikum..


Siapa berani kritik blog aku ni? Ada ke yang berani? *bukan berlagak ye*
Cuma aku mengharap~
Selepas join segmen abg ben pagi tadi, aku dah perisaikan diri aku supaya terima segala kritikan dengan fikiran yang positif dan terbuka.
Tunggu punya tunggu, hujan tak turun-turun.. eh.. orang tak sampai-sampai..
takde yang nak kritik blog aku ke? mustahil blog yang lembab ni takde apa-apa untuk dikritik.

Aku pun blogwalking ke blog-blog dalam senarai yang patut dikritik. Ada yang aku tinggalkan kritikan. Kebanyakan blogger meninggalkan pujian! bukan kritikan~
Kemudian aku sedia tunggu kunjungan balas.. wahh..takde yang datang.. *blog cikai ni,takde siapa yang nak datang ke?*
Terasa agak terguris di hati pun ada ni.

Aku pikir, dorang tak berani nak kritik aku ke?
Mungkin dorang takut jawapan aku macam kat bawah ni kalau dorang kritik kot, Jom baca....

watak.
kotak = pengkritik
bulat = tuan blog

kotak = loading blog ni lembap ok!
bulat = lembap lagi ke? aku dah timbang,ringan je. 110.74 Kb, lagi ringan dari blog kau ok!



kotak = Kau guna word variation ke kat komen, buang lah!
bulat = gila kau! tak safety lah kalau buang! *marah*



Kotak = Asal kau letak lagu dalam blog kau ni? menyemak je lah.
bulat =   Lagu aku tu ada kacau kau makan ke? 


Kotak = Warna blog kau tak menarik.
Bulat = *tak terkata*


Kotak = Aku susah nak baca entri ko sebab fonts kau tak cantik.
Bulat = Suka hati aku lah! susah payah aku download fonts terbalik-terbalik ni tau!  


Kotak = Itu jelah yang aku nak kritik pasal blog kau.
 Bulat = dah habis? jangan harap aku nak follow blog kau! kalau aku dah follow, aku nak unfollow!


kesimpulan, janganlah takut kerana kritikan ikhlas kita, dia taknak follow blog kita lagi. Kritikan membina memang terbaik ok! aku terima je kritikan selama ini yang aku dapat, barulah blog boleh maju kan.

Segmen abg ben tak berjaya? bukan kot, buktinya ramai yang join..
Cuma mungkin kita yang takut nak kritik orang, takut terjejas diri..

p/s : aku tengah selsema teruk ni, jangan marah tau

23 KOMEN BERKOTAK BULAT:

iLa suHaiLa said...

saba2..sat lagi ada la tu pengkritik tegar..mybe terlpas pndng..goodluck ek!

Freaky said...

wuahaha... lawak2.. meh baca cerita blogger kat blog freaky lak

selendang merah said...

best baca kt sini...blog nie best appy jew baca..like lah

selendang merah said...

best baca kt sini...blog nie best appy jew baca..like lah

kotak bulat said...

@iLa suHaiLa yela tu agaknya.. hehehe

Orang Kampung said...

hahaha..
blog hng ok ja.. tapi aku boleh kritik 1 ja..

apasal widget linkwithin hng tu 3 ja.. rasanya 4 lbih ok.. rugi ruang tu trbiar kosong..

tu ja aku leh krtik.. hahaha.

p/s:blog aku pun teruk.. haha..

sergeant keroro said...

hehe, betul tu. kena ikhlaskan hati terima teguran :)

kotak bulat said...

@Orang Kampung akhirnya~ secepat nya KB da tukar :)
thanks

kotak bulat said...

@sergeant keroro betul! hehee..

harrazdani said...

baguslah KB, sedia dikritik.....dan pengkritik pastikan kritikan anda satu kritikan yang membina, bukan hentam menghentam....

kotak bulat said...

dah bersedia tok dikritik,bru join segmen abg ben tu..

yatie Awang said...

kakak tak masuk segmen tu tadi...tp nak kritik gak haha...blog KB sedap mata memandang..dan yg paling kakak suka kat blog ni tu dia shinchan

kotak bulat said...

@yatie Awang hehehe.. akak pun ske shinchan comel? comel kan~~

Raji and Yeen said...

Hahahah tkot la ak Kb nk kritik (^∇^)dh siap prepare jwpan awl2 tuh

kotak bulat said...

Raji and Yeen : hahaha..xmo tkut la~

Nor-Fakhry-Norzilan said...

haha , jwpn pling bijak skali :P

^ Uncle Syaf ^ said...

tak sempat aku nk join...hu3

SyahmiFikri said...

hahaha.. macam2 la ko nie..

tapi tuh la common kritikan yang di kena kann..

tapi sumpah kalau letak lagu! mmg annoying!!

kotak bulat said...

@SyahmiFikri betul..sgt2 annoying..lagi2 kalau yang letak lagu rancak..leh tercabut jantung.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ader je yg brani kritik..

cuma mgkin mggunakan ayat yg mendalam..eceh..

p/s: ala,tgkla fb tu..heheh..

syieda said...

hikhik..mcam2 la pngkritik tuu..ekeke ^_^

kotak bulat said...

@nuyui a.k.a miss NUSHA memg ad..tp tak ramai..

kotak bulat said...

@syieda hehehe..pengkritik banyak songeh tu.. :P

Post a Comment