Kenapa aku tak suka cuti sekolah~

Assalamualaikum...


Sekarang tengah cuti sekolah kan. dua minggu lak tu.
Bila dah cuti sekolah ni, banyaklah kenduri kahwin dan rancangan tv indon yang mengarut-mengarut.
Aku tak kisah sangat pun pasal semua ni..
Aku cuti dua bulan.. lagi lama~ hahaha.. 

Ish, balik pada tajuk.. aku tak suka cuti sekolah.. sebab aku kena melayan kerenah adik aku ni..
Tak habis-habis suruh aku tolong dia buatkan projek sekolah dia, untuk pertandingan apa ntah..
menggangu masa aku nak menghadap laptop dengan tenang.

Tapi, Disebabkan aku kakak yang baik *jangan muntah ok* 
Jadi nak tak nak kenalah tolong jugak dia. Dia suruh aku tolong dia buatkan cover majalah untuk projek dia tu.. 
Bila aku dah tolong, ada je yang dia tak puas hati.
Sesungguhnya, benar-benar menguji kesabaran.. *ayat skema*
kalau korang nak tau apa benda yang kecoh-kecoh dia nak aku tolong.. klik la gambar bawah ni.

ni projek yang dia nak join tu.

kesimpulannya, aku dibuli oleh adik aku ~ maka aku tak suka cuti sekolah.. *akak yang jahat*

P/s : aku suruh dia jadi kuli aku sepanjang aku watkan kerja dia ni.. lalala~~

19 KOMEN BERKOTAK BULAT:

manjae camiela said...

ow,, hehee,, alaaa but still best dapat cuti,, sabor jela yaaa hihi

kotak bulat said...

tengah bersabar la ni :)

Nurul Zakira said...

Biasalah tu,,, saya pun kena^^

bungaitucantik said...

dye cme cm ko lah neh~~ crewet sgt! haha :P

kotak bulat said...

Nurul Zakira: senasib.. =.="

bungaitucantik: ah ko! mne same.. jauh beza

nini said...

hahaha...memang akak yang baik pon...=P sanggup dibuli...=P

kotak bulat said...

nini: wahh~~ mekasih... :P

sha said...

itu la klu dah jadi kakak. cuba tukar peranan dgn adik pulak. bhahaha~

ntah apa2 punya cadangan.

rileks la.. tolong la dgn ikhlas, pasti awak akan rasa gembira =)

miss.Addin said...

haha ada juga faedah nya kan ;p

boleh tolong ambil kan air ke, tolong sidai baju ke . HAHA :)

have a nice day ! :)

harrazdani said...

adik KB beruntung dapat kakak cam KB...

.m y z. said...

hahah. kakak kena buli :P ziema lagi lama cuti. about 6 months T__T

kotak bulat said...

sha: hahaa.. blh plak tukar peranan jd adik lak ye :P

miss.Addin: Faedah nye tu tak bnyak sgt.. hehehe

kotak bulat said...

harrazdani: beruntung ek.. tau tu. :P

.m y z.: lamenya cuti.. leh cri keje tu..

Siti Nadzirah Zakariah said...

projek apa tu? kenapa saya macam kuno. =.='

CikAizA said...

hahaha... samalah.. aiza pon x suka cuti sekolah... bising umah... grrr... menganggu ketenteraman awam betullah... hehehhe

kotak bulat said...

Siti Nadzirah Zakariah: projek tu adik KB msuk competion kat dalm paper The Star

CikAizA: btol2.. elok2 tenang je rumah.. terus jdi bisg bile da cti sekolah ni

eyno amar said...

cuti sekolah...Marimar pun cuti gak...hahahaaaa...

kotak bulat said...

eyno amar : tau xpe! dahlah suka gile crita tu

Anonymous said...

padan muke hang..haha

Post a Comment