Biadap dalam perpustakaan

Assalamualaikum...
Korang dah makan malam? aku dah makan dah... makan chicken chop.. hehehe... *saje nak buat korang jeles..*


Nak cerita lagi hari ni..
Tengah hari tadi aku lepak perpustakaan (library) , malas nak balik rumah sebab nak kena jalan kaki tengah hari yang panas terik ni. Lagipun ada satu jam je lagi sebelum kelas seterusnya. Jadi aku lepak jelah kat library..

Aku cari meja yang agak tersorok, biar nanti tak tergangu dengan bunyi bising. Aku takde kerja pun nak buat, cuma temankan kawan aku buat tugasan dia. Aku layan novel yang ada kat dalam library tu tapi bertahan 10minit je sebab mata aku dah tak tahan. mengantuk gila!
Sebelah meja aku ada satu group pelajar junior yang tengah buat perbincangan ntah hape ntah, tapi suara salah sorang tu agak kuat dan memang menggangu aku nak tidur. Kalau laki tu aku paham lah sebab suara korang memang kuat kan, tapi ni perempuan..peh! malas aku nak ambik kisah, yang penting kau tak kacau aku tidur..hahahha

Tapi.. Tak sampai 10minit aku terlena, aku tersentak sebab dengar suara budak perempuan tu gelak. Lepas tu aku dengar orang sekeliling suruh budak tu senyap, tapi budak tu selamber je jawab
" Eh, nak suruh aku senyap pulak. ada aku kisah?"


Aku yang masih mamai sebab baru bangun tidur ni pun terasa yang kau tu amat-amatlah biadap.. tu library wei...bukan pasar ok..
Dah kena tegur tapi budak ni tak jugak senyap , makin sakan buat bising pulak tu.
jadi aku pun terpaksa gunakan sisa kuasa masa aku jadi power ranger biru dulu.. *ok, memang mengarut*
" huii.. kuat la lagi cakap tu, library ni memang kau punya pun..kuat lagi!"
Maaflah aku kasar, tapi paham-paham lah sendiri, kau kacau tidur aku beb..
Pastu budak tu jeling aku, tak puas hatilah tu.. aku pandang dia lama-lama, tunggu je dia nak jawab apa. tapi dia tak jawab pun..hahahaha...
Kenapa dia tak jawab balik?
Sebab aku buat muka macam nak telan dia, pastu tunjuk dia kad matrik aku yang terang-terang menunjukkan aku senior.. haaa..hambik kau! Biadap lagi kan..

Bukan susah pun nak hormat orang lain.. kalau kau hormat orang lain, orang lain pun akan hormat kau jugak.. mudah kan?
pengajaran paling penting, jangan ingat library korang yang punya ok..hahaha..


p/s : bagitau aku kalau korang tak suka sangat baca hal kehidupan aku..hahhaa.. taknak lah syok sendiri aku ni bercerita.. lalalala~

43 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Ezad Skytech said...

wahhh....senior yg garang KB ni...hhaha~

Ly_Tulip said...

haha..kalo sy la kan, sy akan kasi die sindiran pedas lg makan dalam punya kat die...seperti

"a'ah, memang la librari ni parent ko punya kan..sbb tu ko bley cakap kuat2..librari ni memang pasa tok ko gelak sakan kan???"

Kejam tak??HIihihihih

myhatiku said...

eh..silap tuh..jgn ingt libry tuh bapak korg yg punye..aha:D
KB tido?erkk-.- aha:D

muhamad hanif said...

dahla buat salah, orang nak tegur pun tk bole.

zarulfarhana said...

uihh grang tol...
law kt library poli saya.sapa bising mmg ambek kt matrik, pas2 kena denda...

MATA HITAM said...

hahahhahha...memang biadap pun x reti bahase....igt diowg kew yg punya library tue...ko senior dh sem bape beb...hahahhahahah

SoLy SoLicious said...

perghh,.,.menggunakan kuasa sebagai senior nunjuk muka mcm nak telan org..haha..gud2

ary anwari said...

ketuk je budak tu KB :)

harrazdani said...

garang juga Kb ni yer....hahahahah

alif haris said...

hai kak KB yg senior .. hehehe ..
terbaik lah sound orag steady je ..
boleh jd pengawas perpustakaan cmni haha

Miss N said...

haha padan muka pompuan tu. tak sedar diri yer, kalu N jadi kawan dia sure nyorok belakang rak buku.. malu maa

ArulchelseA said...

uikk tekejut pk cik... garannye mk cik ni... kih kih kih ..tk berani la buat bising mcm ni...kih kih..

*pk cik duk elok2 je ni..tk bising pun..

cucu umie said...

ad je orng mcm gitu dekt library..hoho mungkin dia bhagia kot macam gitu dekt library tapi sbnrye dia tlh menggu orng lain..

Niena Pengembara Ilahi said...

wwauuu kuang ajar nye dak tu

Cik Baju Kurung said...

CBK suka baca semua entry KB . seronok ;)

Khairil said...

huhu..chengey juga KB ni...memang patut pun Kb buat mcm tu...dia ingat library tu rumah mak menakan adik ipar mak dia kot?

Shaherah said...

hahha.. memang ade sgelintir org mcm ni.. tp shera suka KB sound die uh.. ^_^

NasZ said...

la..macam tu pun ada ka? kasi penampaq se das ok kot?

MOHD NASER.com

mary ann ;) said...

hehehe..tunjuk kad matrik tu yg xley blah tu..

tapi sy pon selalu buat cmtu gak kat junior yg kerek2 nieh..hahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

chcken chop xbest.. ara mkn DURIAN.. haha..msty tdow kt library sbb sjuk an?? haha

Bro ahmad said...

kb senior yang brutal..nantuk2 terlebih layan blog la ni hahaa

Anif Abdullah| AA said...

tu dia kan.. memang patut sound je. Lpas ni mesti gurlsss tu beringat tak bising dah.. muahahhaha *gelak dlm keadaan mamai*

aremieroul said...

ha3.. LOL..~

Nurasyiqin said...

ahah, padan ngan muka dak tuh..ok aper cerita ni??sial teruskan..=D

kiz said...

garang le pulak..tapi ok ler tu..cam tu je cara nak ngajar orang poyo..haha

lella lala walaa said...

hahaha .. KB, lella nk gelak jahat ckp padan muka kt budak tuh blh x ? HAHAHAHAHAHA ! :)

btw kn, lella phm sngt situasi cmni .. budak2 bwh umur mcm tuh mmg kne kasi warning ckit kan ? kalo x, diorg mmg xkan pndai hormat org .

Wanie said...

seronok kot tido dlm library dengan ekon sejuk2 kan KB..
die tak berani nak lawan, muke KB macam singa kot time tu..haha

dah lame tak makan ciken cop..huuu

fatin syahirah :) said...

awwww. kuasa senior. terbaik lah kan. haha

ïêmå å¢klê§ said...

haha..
padan muka budak 2...
dalam lib xreti senyap...

ir yien 9897 said...

wah..garang nyer akk kita nie..huhuh

btw thumb up utk K.B .huhu

kalau yien bg penampor jerk coz tak respect org..hahaha joke

miezah said...

TERBAIK lar sis nie ..
memg ptt pn sis ckp cmtu kt diorg ..
sy suka sis!

yatie Awang said...

wahhhh!!!! garangnya senior ni...hihihi

Tak kisah citer apa pun, janji fun...

temah keroppi said...

ha2 junior skang mmg kuang ajau..

CutieLiesa said...

hamboi...siap tayang matrik kad lagi...ehhehehe

mOoN said...

sebagai orang yg bekerja di lebry,, perkara ni memang selalu berlaku dan sungguh biadap bila ditegur dengan cara baik pun melawan jugak... buruk perangai betol!!

♥ aeryn ♥ said...

haha . lam library xrety nak hormat, serve ur right lah nmpak gayanyer ,,,

Anak Wak Mail said...

biadap betul kanak-kanak tersebut..memang wajib kena sound direct budak tak makan saman cenggitu..!

Syuxer said...

senior garang neh...iskkk takut junior nak bertentang mata ngan KB hahahah..mujur tak jadi power rangers heheh..

budak2 camtuh memang wajib kena tegurla..bising ngat..aishhh..

cik pip said...

wah..garang2 ni..

Bui Junaidi said...

bui terus bayangkan mcm mana lah rupa kb tenung budak tu..mesti ganas..hahaha..*_*

sergeant keroro said...

garang nye, hehe XD

iPai said...

gila laah .. garang akak ni .. muka cam nak telan plak tuh .. heheh

bungaitucantik said...

awat JUNIOR ang terok sangat neh..aishh..trok3..ko xyah wayt muka nak telan org..mmg muke ko da cmtu..hehe :P

Post a Comment