Diserang Rambutan!

Assalamualaikum...
Kenapa sunyi je petang sabtu ni.. haa.. aku tau, ramai tengah bersihkan rumah kan.. aku dah bersihkan rumah sewa yang bersawang ni tadi.

Aku nak kongsi cerita ni! 
Tadi masa aku dalam perjalanan balik merlimau, kat atas motor, aku lalu jalan kampung..
Korang tau kan jalan kampung macam mana keadaannya, jalan tak sekata dan benkang-bengkok.
Tengah syok aku bawak moto sambil menghayati pemandangan, tetiba depan aku ada sebuah kereta proton saga yang slow gila macam siput.. Ada tiga orang dalam tu, aku rasa dorang satu keluarga.
Disebabkan jalan tu 'dua line' dan bengkang-bengkok, aku pun sabar je ikut..

Tiba-tiba! Bini pemandu tu bukak tingkap.. Peh, selamber je dia buang kulit rambutan!
Disebabkan aku cekap, aku elak.. *hebatkan*
lepas tu dia buang lagi dua kulit rambutan.. cis! sikit lagi aku moto aku nak terbabas sebab langgar kulit rambutan tu!

Lepas tu, keadaan jadi makin teruk..
anak dia pulak bukak tingkap, buang kulit rambutan lagi.. Peh, dua lawan satu... tak adil!
banyak gila aku diserang dengan kulit rambutan..
aku pun terus potong dia bila line clear.. aku hon dia kuat-kuat sambil jerit, jangan buang meratalah!
Tapi tak tau lah dia dengar ke tak, sebab dia pandang aku pelik..hahhaah...

Pesanan, jangan buang sampah ke luar kenderaan semasa memandu.

34 KOMEN BERKOTAK BULAT:

sergeant keroro said...

pengotor betul, ni lah masyarakat malaysia.

name jek ade denda, tapi tak kuatkuasa pon.

~HanAlia said...

hahah....xbleh blah...

Abby Salvatore said...

wahhh!cun aaa KB bwk moto...

abby xberani naik moto..> T_T

diana said...

suka hati je..
dia ingt jalan tu dia je yang guna kot..

el-janna said...

xbaik betul la dok balik kulit rambutan kat orang:(

seb bek xxcident

iMBobo said...

ape lah org tu, lenkali buang lah rambutan yg belum dimakan kt kb! barulah kb x marah kn?hehe

Cik Purple Pinkypuff said...

kahkahkah~~~ serangan kulit rambutan beh..hahahaha~~:D
klik >>KLIK dan KOMEN entri INI..:)
thanks!:)

Wanie said...

adoi, kelakar..
die tak perasan KB ke?
slumber je buang merata..huhu

Jiejah Gorjes said...

dia tak join bersih leteww tu pasal jd lagu tuh ngeeee

cucu umie said...

kalo nak buang pon..tgok lh blkng..aishhh

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

macam la tak boleh simpan dulu kulit rambutan dalam kereta... nanti da sampai destinasi buanglah... erk..

Aisyah Aina said...

nasib baik rambutan....kalau durian macam mana la :D

Miscellaneous Smiles said...

tak beradap nya..~~

mak buat msti ank buat..

hyiss~

nur adilah said...

haha . kelakar lahh =D

kocix! said...

uiik baguih la hang..

len kali hon dulu kasi dowg dgr skit..

Syuxer said...

mujur pakcik tuh tak ajak race hahahah..

apapun dorang memang tak patut wat camtuh..aiishh..

alif haris said...

uish .. tak baik betul dorag tu buang sampah merata =,=

selendang merah said...

adoi!..ada gak owg mcm tu yew..wat malu jew...ish2...^-^

Nurasyiqin said...

saborjelah kb..xde kesedaran sivik langsunggggg!!!!

ainaa said...

hahaha. bukan diserang rambutan nieh, diserang kulit rambutan sebenanye nie. hehe. tapi agak tak senonoh la pangai orang depan tu. membahayakan orang lain. ish.

cik pip said...

pergh..kesian KB..
lesso>>>kita jgn buang smph merat2 yek:)

miaa spungen said...

lain kali suruh driver tu turun n blasah bini die smpai mati tao hahaha
jahat kan?

Khairil said...

meluat betul le dengan orang yang takda kesedaran sivik tu...senang2 saja main buang sampah sarap dari kereta atas jalan..huh! kalau buang duit kertas 50 ringgit tak pa la juga!... orang dok kalut dengan bersih dia pula dok buat kotor...hahaha

harrazdani said...

tiada kesedaran sivik....

...Minah BluR... said...

MB memang tak suke btol dgn org yg buang smpah dri kete...

Bui Junaidi said...

hehehe..nasib buang kulit rambutan,kalau buang pampers..tak dpt nak bygkan KB kena serang pampers pulak..hihi..*_*

yatie Awang said...

memang tak berdisiplin langsung ni, ni orang cakap bapak borik anak rintik...hehe betul ke ..ah betullah

Bro ahmad said...

baling rambutan tak pe lagi...kulit je hampehh tul huhuhu

Fathiah Hamim said...

larhh macam tuh pun ada

zarulfarhana said...

ish la...leh cm tue...

tp cara kb cita nie cm lawak ja...

myhatiku said...

lain kali jerit "xde sivik punye org!" aha:D

Niena Pengembara Ilahi said...

hahahah sgt cekap anda ni ye. heheh... klo peliru leh x mengelak? hihihi

Waniey Koleplastik said...

ehehhe..biasala 2.. dwg penting kn dri jerk.. ta pk 0rg len.. nsib bek ta tjunam lam semak..wakakka

bungaitucantik said...

nase baik kulit rambutan..kalo durian cmne?

Post a Comment