Kenapa pilih lagu ikut mood?

Assalamualaikum..
Selamat petang.. kat sini panas jadi tak best nak tido.. disebabkan aku tak dapat tidur, jadi aku layan lagu jiwang.. errk? jiwang petang-petang? Boooo~~

Aku tahu korang semua minat lagu terbaru.. macam  lagu stacy, adam, bruno mars dan lain-lain kan..
tapi nak tanya jugak lah..

Korang layan tak lagu jiwang atau pun lagu era 90-an.. contohnya macam lagu-lagu kumpulan spring, data, search, slam.. dan macam-macam lagi kumpulan yang meletup masa tahun 90an dulu.. lagu-lagu ni kebanyakannya memang tangkap leleh lah.. Biasanya mesti pasal putus cinta atau ditinggalkan...kan?

Korang percaya tak? walau ramai yang kata.. aku tak layan lah lagu jiwang macam tu!
tapi kenyataannya, bila dah putus cinta dan kecewa.. lagu-lagu macam tu lah yang korang akan layan 24jam kan... hahhahaa.... *err..aku lah tu*
Pernah ke korang tengok, bila tengah menangis sebab sedih putus cinta, kawan korang layan lagu metal? pernah tak?
kalau ada, Gila kawan korang tu..hahaha..
aku rasa majoriti perempuan akan layan lagu tahun 90an bila tengah sedih tau.. cuma remaja sekarang je tak ramai yang kenal dah lagu-lagu rock dulu-dulu ni..

aku layan satu lagu je selama berjam-jam ni.. hehehe...

p/s: emm.. terasa tua pulak bila aku bercerita pasal lagu 90-an.. hahhaha

37 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Cik Baju Kurung said...

cbk tak layan lagu baru sangat . cbk suka lagu lama lama macam kumpulan yang kb sebut tu =)

ArulchelseA said...
This comment has been removed by the author.
mindaKhayaLan said...

bukan memang da tua ke..hehe

harrazdani said...

layan lagu ikut mood akan lebih memberi makna kepada si pendengar...

NasZ said...

dulu suka dengar..sekarang kira so-so la..tapi dengar gak..hehe..

MOHD NASER.com

SoLy SoLicious said...

errkk..lagu korea buleh dok?? eeheehee...

Anak Wak Mail said...

aku memang selalu layan lagu2 ni..hihi..sebab boleh feeling2 sikit..ahaks..

lagu fav aku,,akulah kekasihmu AXL's..hihihi..=)

Miz Novexx said...

kalau tengah frust layan lagu "better in time" - leona lewis, makin lama makin sebak... :D

fa said...

fa setujuuu.. hehehe...
kadang2 tu fa boleh dgr lagu yg sama berulang2 kali tanpa jemu.. hehehe..

Rohaizam Rosli said...

huhuhu... iejam layan jer... bila once iejam suka satu lagu tuh... iejam akan dgr lagu tu jer utk beberapa hari... giler kan... dok putar lagu yg sama jer... hahaha... kalau org laen msti da bosan giler daa dgr...

sergeant keroro said...

rock kapak sangat best, hehe XD

siti hidayah said...

lagu zaman 90an tu memang the best. ramai yang layan lagu dulu drpd lagu zaman skrang.

~singgah~ ^^

eydaa .. said...

haha , eyda kalau clash ngn boyfie puns xlayan lahh lagu sedih2 .. wat tataw sudaa ,, tettt~~ HAKHAKHAK ... *poyo tak ?*

n a g a_g e m o k said...

layan lagu 90-an best la KB..
pnah 1 mase tu giler lagu zmn p.ramlee..

acadbobo said...

sy layan semua..haha..tp extually btol yang u cakp..

iMBobo said...

xbest lah lagu 90..sya jiwa remaja! hehe mmg remaja pown.. :p

Ezad Skytech said...

haha...lagu2 era 90-an ni selalu dgr tapi tak la layan sgt lagu2 mcm ni..member2 suka la layan..jiwang sgt la pulak lagu2 tu bila dengar..heee..

diana said...

akak dengar lagi lagu2 zaman tu..
dah tentu membesar pun dengan lagu2 zaman gitu..
kenangan tu..
tak frust pun dengar jugak lagu2 tu.lagu2 sekrang ni tak sedap pun..
heheheh

ainondreamergirl♥ said...

lagu2 lama lg best dpd lagu skrg. lagu lama byk mksd, lagu skrg ntah pape :D

Yanaa said...

hik3..btul2..lgu2 era 90-an lg best..konpem leleh!!!

cucu umie said...

wah...ayie biase dengar lagu tu gitu2 shje sebb kureng dgn lagu2 nie..hehe

josrevalution said...

amm...KB lagu ape ye,kow layan tu?,....huhu..putus cinta ke?..

Jiejah Gorjes said...

sy layan lagu linkin park bile putus cinta...jiwang tak saya wawawawa

nurAMALLINA said...

entahlah, ina suka lagu santai je. hehe

Bui Junaidi said...

tahun 90-an tu ms kak bui meningkat remaja..haha..waktu tu paling layan lagu slam..byk lagilah,tak ingat..tp mmg semua lagu 90-an jiwang2 karat..hahaha

asnizaziz said...

salam..kte suka lagu kumpulan spring,lagu sampai hati..ditujukan kpada kekasih lama..erkk..hehe

terjah la belog kita pulak ye^_^

Bro ahmad said...

pasang gadged radio era fm kt blog kb huhuu best ...:)

Cik Aish said...

lagu 90-an mmg best..aish suka layan !!

Belog Sambal Belacan said...

huh SB mmg layan lagu jiwang 90an ni,mmg layan abes owh....tangkap muat punyer la....jom karaoke lagu jiwang 90an:)

Wanie said...

alahai, lagu 90-an tu la yg syiok pon..
lagu lain kejap je best nye..
bile dah ade lagu baru terus bosan lagu tu..

bungaitucantik said...

ko mmg layan lagu jiwang2 neh n lama2..sume kau taw..aku layan time frust..haha..pastu ko byk lak hdiahkan lagu2 yg de kaitan dgn aku..ceh~

alif haris said...

best kot dgr lagu jiwang :D
haha ..
tp ikut mood jugak ..
kkdg boring asek lagu jiwang je

msredcheesecake said...

Kekadang layan gak lagu jiwang..ella ke, search wings...

Surie said...

betol2..lagu ikot mood..tp suri layan sume lagu, kdg2 pnh gak lyn lagu india yang pening2 tu, lagu cina pon bole tahan..hahaaa

cik pip said...

layan lagu sekarang je...hehe..
tapi kebanyakn org ckp lagu dulu2 bez..hakx~~

Minah Blur said...

MB layn lagu mcm2 ...huhu dr hndustan..lagu skunk...90 an.. dangdut..tp tu kureng la sket hehe

yatie Awang said...

lagu2 90an menang sedap di dengar, tak sakit telinga sangat, pada lagu2 sekarang, ada k-pop lah, hip hop lah...ah kacau je tu

Post a Comment